anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Który z 40 calowych telewizorów polecacie?

profile.country.pl_PL.title
qqryq-----
Początkujący

Który z 40 calowych telewizorów polecacie?

Witam, na wstępie chciałbym się przywitać ponieważ to mój pierwszy post na tym forum.
Planuję zakup telewizora dla rodziców, wiem ze to ma być 40-42 calowy telewizor, w granicach 3-4 tyś. Chciałbym aby miał odtwarzanie zdjęć z USB, i tuner z mpg4. Reszta jest tematem otwartym. Czy możecie coś polecić?
Początkowo zastanawiałem się nad Sony KDL-40S5600 euro RTV ma akurat promocję i mogę go kupić za 2 990 zł.
Ale pomyślałem że popytam może jest coś innego godnego polecenia. Pozdrawiam i czekam na opinie.
Adam

23 ODPOW. 23
Gentelmen_mh-----
Początkujący

mały odkop:

szukam godnego zastępcy 32V4500 który mam obecnie,

ale małżonka stwierdziła: "za mały"

szukam czegoś 40 calowego, min 100 Hz, fHD, Bravia Engine3 i parę innych pierdołków
o i żeby nie żarł prądu jak głupi... wydaje mi się że do 165W powino być OK

granica cenowa: max 3,500 zł

myślałem nad 40W5500 czy faktycznie warto wydać na niego kasę i spokojnie cieszyć się parę latek aż do OLED-ów...??

Pozdrawiam!

Razak-----
Początkujący

Hmm a jaka odległość? Być może warto by było jednak rozejrzeć się za 46 calowym, coby za rok nie chcieć znowu zmieniać. Jeśli jednak 40 cali to po uwzględnieniu budżetu w5500 będzie najlepszą propozycją obraz świetny, nawet przy SD zresztą zawsze możesz popatrzeć w salonie na rożnych sygnałach. Czas OLEDów ciągle się odwleka i nawet jeśli coś pojawi się w przyszłym roku to ceny będą raczej odstraszające dla zwykłego śmiertelnika.

Gentelmen_mh-----
Początkujący

odległość ok 1,5-2m, pomieszczenie ok 25m2

46 cali to niestety jest elektrownia pożerająca prąd,

40 to tak optymalnie max 200W

na OLED-y to wiadomo trzeba będzie dłuuugo czekać, dlatego chcę wydać kasę na telewizor który posłuży parę lat i będzie miał odpowiedni stosunek ceny do jakości

a tą V-kę co mam teraz to dostanie brat ;)

no i takie jeszcze pytanko od kiedy są dostępne modele W5500, chodzi mi o to czy to nie jest stary model

oldguest
Początkujący

40 to tak optymalnie max 200W

KDL40W5500 na trybie żywy około 140W. W standardzie pewnie mniej. KDL40WE5 około 70-80W.

W tej granicy cenowej mieści się KDL40W5500 polecany przez użytkowników. U nas cena na półce 3599zł.