anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Który z nowych modeli Bravia najatrakcyjniejszy?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Który z nowych modeli Bravia najatrakcyjniejszy?

Dziś zastanawiałem się nad tym. Ciężko dojść do jednego wniosku. Oczywiście, można "atrakcyjność" można rozumieć na dwa sposoby. Dlatego chyba warto rozpatrzeć oba:
1. najatrakcyjniejsza Bravia pod względem - stosunek cena do jakości
2. najatrakcyjniejszy nie patrząc na cenę.
Co o tym uważacie?

36 ODPOW. 36
oldguest
Początkujący

sadam napisał(a):

Dlaczego HX800 mamy się nie doczekać? Na sony.pl pojawiły się informacje o tych modelach, na początku ich nie było.

:c7 Faktycznie pojawił się. Myślałem tak ponieważ jeszcze do niedawna sony.pl milczało w tej materii do tego nie widziałem go w żadnych biuletynach itd. Zobaczymy.

sadam napisał(a):

Chociaż wiarygodność ta strona ostatnio traci w mych oczach :c9

Niestety.

sadam napisał(a):

Co do NX800 - to główny zarzut mam do jakości podświetlenia, a konkretnie do równomierności a raczej jej braku.

Przyglądnę się przy najbliższej okazji.

Ravi-----
Początkujący

Pierwsze miejsce ex500 raczej nie powinno dziwić, zwłaszcza przy obecnych cenach. Co do drugiego punktu ciężko oceniać telewizory które jeszcze nie weszły do sprzedaży (aczkolwiek zapowiadają się co najmniej ciekawie) na obecną chwilę to z "wyższych" modeli mamy do wyboru nx800 oraz hx700.

Zimny_
Użytkownik

Czyli na rozstrzygnięcie drugiej kategorii trzeba jeszcze poczekać. Co do NX, Edge LED robi swoje. Panel użyty w tych telewizorach i tak znacznie poprawia parametry i jakość obrazu. Przy dobrym sygnale nie widać defektów. Na pewno modele z Full LED będą miały dużą przewagę. Niema co dyskutować. Jeszcze jest wykorzystany ta sama powłoka panelu. Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie w realu i jakie będą ceny.
Faktycznie szkoda, że nie ma mniejszych modeli z "Monolithic Design".

3943-----
Początkujący

Witam
Co brakuje EX 7 że nie został nawet wspomniany ?
Kat oczywista oczywistość
Pozdrawiam

oldguest
Początkujący

Co brakuje EX 7 że nie został nawet wspomniany ?

Jest za drogi w stosunku do tego co oferuje. Plusy to czujnik obecności (jak w WE5), niski pobór prądu i to że jest slim... Po za tym nie oferuje nić więcej jak EX5 a dopłata jest raczej zaporowa przynajmniej na razie (może celowo bo podobno fabryki LED-ów nie wyrabiają). Ma trochę inną charakterystykę obrazu. Kolory bardziej nasycone i jak by gamma pociągnięta.

Kat oczywista oczywistość

Nie zauważyłem.

3943-----
Początkujący

Witam
Dzięki za szczerość, pytanie było czysto retoryczne, i u źródła (podpis)
Mam nadzieję że nie będziesz miał nic przeciwko paru linką na tą stronkę.
Osobiście nie mam nic przeciwko marketingowi dopóki nie przekracza pewnych granic
Przy 46" ok 2 tysie różnicy, a nawet w samych opisach zmiany dokładnie te co opisałeś
Pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

Rozmawiamy o opłacalności zakupu. Tak samo jak w ubiegłorocznych modelach W5500 był najatrakcyjniejszym, mimo lepszego obrazu na Ztce. Ale najbardziej opłacalnym zakupem był W5500.
W przypadku EX7 najważniejszą różnicą jest rodzaj podświetlenia. Wpływa na jakość obrazu. Który obraz jest ładniejszy - są to odczucia wewnętrzne, subiektywne.

3943-----
Początkujący

Witam
Co kto sobie tam i ile na to wyda to już jego sprawa.
Ja osobiście myślę tak jak kolega CS Bielsko bardziej determinuje w tym wypadku cenę
"nowy model" jak jego zdolności. :c7
Pozdrawiam

Ravi-----
Początkujący

Telewizory slim zawsze były droższe od tych modeli które są oparte tradycyjnych świetlówkach także to wpłynęło w moim przypadku na ocenę stosunku cena/możliwości. Bo w tym punkcie kwestie estetyczne są raczej spychane na dalszy plan :)

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Ravi napisał(a):

Bo w tym punkcie kwestie estetyczne są raczej spychane na dalszy plan :)

Obawiam się, że się mylisz - dla wielu osób jest to często jeden z głównych czynników wyboru sprzętu. Ma się podobać i pasować do mebelków ;) A gusty i pomysły aranżacyjne niektórzy mają niesamowite. :shock: