Podziel się wrażeniami!
Witam, mam telewizor Sony Bravia, kino domowe Sony (tylko 2 wyjscia: Euro, HDMI i wejscie USB). Mam problem. Lacze laptop z telewizorem przez HDMI, Obraz i dzwiek jest na tv. Jednakze chcialbym aby dzwiek byl rowniez z kina domowego. Dzwiek z kablowki po wlaczeniu opcji TV na kinie leci, czyli jest dzwiek z telewizora. W przypadku dzwieku z telewiazora z laptopa po wlaczeniu tv w kinie brak dzwieku... mozna jakos zaradzic? Zastanwiam sie nad kupieniem PS3 i bez sensu troche bedzie jesli nie bede mogl puscic dzwieku na kino domowe...
Napisz jaki masz konkretnie model kina i TV a będzie nam łatwiej podpowiedzieć.
Standardowo powinno być tak, że kino powinno być podłączone pod TV po wejście HDMI 1. To wejście w wielu modelach ma możliwość wypuszczenia dźwięku na kino. Pod inne wejście HDMI w TV podłączasz laptop i powinno wszystko działać, tzn obraz na TV a dźwięk z kina. A jak masz podpiętą kablówkę?
Sprawdź też sterowniki karty graficznej w laptopie, jeśli to możliwe uaktualnij je. Kiedyś trafiłem na informację, że któryś z modeli kart graficznych co prawda miał HDMI ale wypuszczał tylko obraz, bez dźwięku. Nie udało mi się tego w żaden sposób potwierdzić więc nie traktuj tego jako pewnik, a jako jedną z dróg poszukiwania rozwiązania.
kino domowe:
Sony DAV-TZ630
telewizor:
Sony KDL-37EX500
kablówka jest podpięta przez EURO z dekodera SD
mnie też interesuje temat podłączenie wszystkiego razem. Kupię prawdopodobnie wkrótce tv sony i zastanawiam się czy da się to podłączyć pod router, a dalej pod laptopy i tv cyfrową (polsat cyfrowy). Czy to wykonalne i będzie można z tego korzystać na różne sposoby? (np oglądanie sat na laptopach)
Do TV Sony można podłączyć sporo sprzętu, np ten o którym piszesz. Napisz jeszcze co konkretnie chciałbyś podłączyć i do jakiego TV Sonego. Oraz przede wszystkim co chcesz osiągnąć.
Jeśli chodzi o Cyfrowy Polsat w laptopie (przesyłasz w drugą stronę) z tego co wiem jest to niewykonalne.
Moim zdaniem problemów nie będzie ( nie licząc sat na laptopach), choć, żeby to dokładniej ocenić, mógłbyś podać dokładne nazwy sprzętu jaki / planujesz kupić.