Podziel się wrażeniami!
13 marca zglosilem poprzez stronke sony.pl problem.
Kod rejestracji: PL650282
Odpowiedz byla nastepujaca: " W ciągiu 24 godz. po rejestracji, wybrane Autoryzowane Centrum Serwisowe Sony skontaktuję się w celu umówienia naprawy lub odbioru produktu.
"
Do dnia dzisiejszego nie otrzymalem ZADNEJ ODPOWIEDZ !!
Spróbuj do nich zadzwonić ( Numer telefonu to: 801-500-500, lub 022-33-88-700.). Ja nigdy w ten sposób (internet) nie zgłaszam jakiś problemów.. Nie wiem, aż tak bardzo nie mam zaufania do internetu. Jeszcze jak można pogadać z człowiekiem, wolę tą opcję.
Dzwonilem. Popcha moje zgloszenie do Wrocławia. Czy nic nie moze byc jak powinno ? Zawsze trzeba o wszystko sie upominac.
Ok. podobno dzisiaj maja jeszcze zemna sie kontaktowac. Ciekawe czy tak bedzie jak mi powiedzianno telefonicznie.
zawsze pewnie nie ale czasami...
I nadal nikt od 13 marca sie nie odezwał. Zglosilem jak to ma byc wedlug sony polska na witrynie www.sony.pl usterke, zadzwonilem wczoraj z tym problemem ze mimo zapewnien odpowiedzi w ciagu 24 h nikt do teraz sie nie odezwał :smileyevil:
ZACZYNA MNIE TO JUZ IRYTOWAC!!
po jakiego pisza cos z czego nie moga sie wywiazac ??
A niech tylko beda problemy podczas serwisowania w/w w temacie modelu bravia to im nie popuszcze
13 marzec to piątek więc 14 i 15 rozumiem ze to dni wolne od pracy (te 24h dotyczy pewnie dni pracujących) zostaje 16,17,18. Nie wiem jak te procedury wyglądają ale myślę, że chyba więcej niż 5 dni to się nie przeciągnie. Ale fakt że info mogłoby brzmieć, że odezwiemy się w ciąg 3 dni roboczych i byłby mniejszy raban. Życzę Ci bezbolesnej naprawy
Jak juz ciagne ten watek w tym temacie to mloze teraz z innej beki. Moze ktos ma z Was doswiadczenie (bo ja to "dziewica") odnosnie przebiegu serwisowania i naprawy usterki. Mam na mysli to iz nie spodziewam sie zadnych oplat. Zadnych za dojazd do klienta i zadnych za naprawe. Moze ktos wie cos wiecej anizeli jest to napisane w regulaminie gwarancyjnym. Jak widac 24h dla sony.pl ma inny wymiar z tad moje zapytanie
Mam szczęście do elektroniki i małe doświadczenie z serwisem czy gwarancją. Jeśli sprzęt mi się psuje i nie kosztuje więcej jak 500 zł (np. ostatnio popsuła mi się drukarka), to raczej nie bawię się w serwisy. Z droższym sprzętem tj audi, laptopy czy telewizory nigdy nie miałem kłopotów. Co do serwisu Sony to raczej możesz się spodziewać po nim sprawnie przeprowadzonej naprawy i o ile jest to usterka sprzętu to oczywiście darmowej. Myślę, że tak jest w 99 proc przypadków. Co prawda w 99 proc sprzęt się nie psuje (usterkuje) na gwarancji więc już jesteś w 1 proc szczęśliwców Czy będziesz w 1 proc szczesliwócw jeśli chodzi o serwis, tego ci nie życzę
Będzie dobrze!
Ps. a jaki masz problem z tv?
Rozumiem, że ten wątek z linka jest Twój. Jak to sklep nie przyjął gwarancji? Sklep ma OBOWIĄZEK przyjąć produkt, który sprzedał. Kupując cokolwiek, poza gwarancją producenta masz gwarancję sprzedawcy (wynikająca z ustawy konsumenckiej)- 2 lata, oczywiście za okazaniem dowodu zakupu. Ja jeżeli mam jakikolwiek problem ze sprzętem, reklamuje u sprzedawcy i resztę mam gdzieś. Zanoszę, zostawiam i czekam na odbiór. Sprzedawca nie może odmówić Ci gwarancji, ma obowiązek przyjąć. Jeżeli tak powiedział, to po prostu nie chciało mu się, a nie wszyscy znają swoje prawa. Ja bym z miejsca poszedł do sklepu i zrobił kolesiowi aferę. Powołaj się na ustawę konsumencką, jak ma jakiś problem to przedstaw treść ustawy. Nie ma prawa ściągać od Ciebie jakiejkolwiek kasy, gwarancja jest w 100% darmowa.
Z serwisem Sony jest o tyle dobrze, że przyjeżdżają na miejsce, oglądają i jak coś to zabierają. Również wszystko za darmo. Nie miałem do czynienia z ich serwisem, jak narazie wszystkie urządzenia bezawaryjnie, ale to dziwne, że nie oddzwaniają.
Masz tu linki do federacji konsumentów o gwarancji. Warto przeczytać.
http://www.federacja-konsumentow.org.pl ... ?story=417
http://www.federacja-konsumentow.org.pl ... .php?top=4