Podziel się wrażeniami!
Witam
mam pytanie-wczoraj podłaczyłem moj dysk 500gb i chciałem nagrac finał w kosza na OI2012 i nie chcial nagrywac-wchodza w ustawy systemowe i pisze tam-ustawienie nagrywanie - to wchodze a tam-ze trzeba przeprowadzic formatowanie czemu?co i jak?i co mam stracic wsjo z dysku?masakra-help-jakies pomysły?a pendriva 2gb nie widzi wcale zeby przeprowadzic probe bo pisze ze minimum dysk 32gb -co robic?
Do poczytania.
https://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=215&t=11436
oraz
Instrukcja obsługi i-Manual online lub w tv
Nagrywanie na dysku USB
http://pdf.crse.com/manuals/iManuals/po ... urope.html
------------------------------
Obsługiwane są dyski USB HDD o pojemności od 32 GB (minimum) do 2 TB (maksimum).
Podłączanie dysku USB HDD przez koncentrator USB nie jest możliwe. Dysk należy podłączyć bezpośrednio do telewizora.
Jeśli telewizor jest wyposażony w dwa porty USB, podłącz dysk USB do portu oznaczonego „HDD REC”.
Dane zapisane na dysku USB HDD zostaną usunięte wskutek formatowania wykonywanego w trakcie procesu rejestracji. Dysk USB HDD, który został zarejestrowany w telewizorze, nie może być używany z komputerem. Aby użyć dysku USB HDD z komputerem, należy go najpierw sformatować. Uwaga: spowoduje to usunięcie wszystkich danych na dysku USB HDD.
Możesz zarejestrować maksymalnie 8 dysków USB.
Aby wyrejestrować dysk USB, naciśnij przycisk HOME, wybierz → → → , a następnie wybierz dysk przeznaczony do wyrejestrowania.
Wyłącznie ten telewizor może odtwarzać dane zapisane na dysku USB.
Do poczytania.
viewtopic.php?f=215&t=11436" target="_blank
.
Bez formatowania nic się nie zrobi, tak samo jak po formatowaniu nic się nie zrobi z takim dyskiem po podłączeniu go do komputera.
Najlepsze wyjście to podłączenie pendriva 32GB lub większego.
ale uwazam ze bezsensem jest proces formatowania
Lajam napisał(a):
Ja rozumiem, że masz na dysku inne dane i nie chciałbyś ich stracić, ale proces formatowania zapewnia poprawną współpracę dysku z telewizorem.
Dlaczego wielka pupa . Lajam podrzucił dobry pomysł abyś podłączył pendrive'a np 32GB i sprawa załatwiona. Bez formatowania mógłbyś mieć np błąd przy nagrywaniu filmu na który czekałeś. Spójrz jakbyś wtedy był zły .
Ja własnie chciałem zakupić sobie taki pendrive 32Gb. Czy macie może jakieś sprawdzone modele, które bez problemu współpracują z EX720? Te na USB 2.0 są w rozsądnej cenie i taki zakup rozważam. Czy też bezpieczniej będzie zakupić na USB 3.0? Nie chcę zakupić pendrive'a, który nie będzie działał jak potrzeba i liczę na Waszą pomoc.
stubb napisał(a):
Dlaczego wielka pupa . Lajam podrzucił dobry pomysł abyś podłączył pendrive'a np 32GB i sprawa załatwiona. Bez formatowania mógłbyś mieć np błąd przy nagrywaniu filmu na który czekałeś. Spójrz jakbyś wtedy był zły .
Formatowanie do postaci by komputer nie odczytał i kodowanie danych to wymóg by filmu dalej nie rozpowszechniać 😕
Nagranie ma być na twój własny użytek