Podziel się wrażeniami!
- 'Plazme' i projektor raczej odrzucilem
- znaczna odleglosc ogladania, ok. 4-5m
- nie interesuje mnie technologia 3D
- cena nie ma znaczenia
Co polecacie? Czy SONY KDL-60EX700 100Hz EDGE LED FULL HD to sluszny wybor czy nie koniecznie?
W razie pytan uzupelnie preferencje.
Uprzejmie prosze o rady doswiadczonych forumowiczow
Najniższe ceny to zazwyczaj trzeba szukać w sklepach internetowych, ale na wysyłkę jak sam określiłeś nie będziesz miał czasu także jesteś zdany na sklepy stacjonarne... Co do montażu (promocja 46+), to już zależy od wolnego terminu monterów...
Baton napisał(a):
Decyzja: kupie KDL46EX500 , zalezy mi na jak najnizszej cenie.
Idealnie aby byl u mnie do poniedzialku (+montaz), teren: Krakow.
Mozliwe? Co radzicie?
Udało się? Gdzie zamawiałeś?
Oglądałem 3D Sony - i żadnych sensacji z głową nie stwierdziłemBaton napisał(a):
ogladalem samsungi 3D... fajna rzecz... ale glowa szybko boli... no chyba ze bolala od innych rzeczy..
Niestety nie każdy dobrze reaguje na 3D działającym w ten sposób (okulary) nie są to częste przypadki, ale zdarza się. Może tu być też sprawa migotania, którego w przypadku modeli Sony z obsługą 3D nie zauważymy, a to ma spore znaczenie dla komfortu oglądania.
Okulary w Samsungu całkiem zakrywają oczy na zmianę... W przypadku technologii Sony tylko jedną polaryzację przez co nie ma efektu migotania.
Na obrazie nagranym w 3D nie ma aż takiego efektu bolących oczu, czy głowy. Dopiero przy konwersji obrazu 2D w 3D zaczynają się schody. Obraz i wrażenia są fajne, ale nie wytrzymałbym długiego oglądania 3D. Raz na jakiś czas super. Zresztą, nie ma jeszcze tyle materiałów 3D, żeby ciągle oglądać
Osobiście 3D to dla mnie jest ciekawą opcją w oglądaniu od czasu do czasu, jakoś nie czuje palącej potrzeby oglądania wiadomości w 3D czy też seriali . Co do bolących oczu, chodziło mi o to, że wąska gruba osób nie zawsze dobrze reaguje na obraz 3D w takiej formie, przypomina mi się znajomy informatyk, który miał duży problem z przesiadką z monitora CRT na LCD, szybsze męczenie wzroku, łzawienie etc. czyli coś co teoretycznie nie powinno mieć miejsca...