Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich,
tak czytam ostatnio o coraz to nowych aplikacjach dodawanych do urządzeń Samsunga (telewizory, blu-ray) (np. tuba, ostatnio eskago).
Czy myślicie, że jest szansa że pojawią się one też w tlewizorach Sony (ja posiadam 37EX720)?
na to co wymieniłeś raczej bym nie liczył chociaż sam też chciałbym TubęFM !
TubaFM przydała by się. Podejrzewam, że w przypadku aplikacji jest o wiele łatwiej, niż zmian sprzętowych. Ja daję duże szanse na dołączenie tego kanału, chociaż nie ma żadnych oficjalnych informacji od TubaFM, ani od Sony. Ja chciałbym dodatkowo jakąś bardziej rozbudowaną aplikację typu WorldCam.pl, z podziałem na stoki narciarskie zimą, kamery nad morzem, mazurach w sezonie letnim. Dla osób mieszkających w miarę blisko danych miejscowości - można fajnie zaplanować wyjazd - szczególnie ten spontaniczny. I masz wszystko w jednym miejscu, nie musisz biegać po stronach w kompie - obraz na żywo. No i klient poczty, jak Outlook:)
a czy w nowych typach telewizorów Sony (seria w8-9, r4) jest w przeglądarce flash i mozliwość odtwarzania NTFS? (bo jakoś nie mogę znależć dokładnej informacji- niektóre są sprzeczne)
Może Ktoś zna jakąś dobrą stronkę z dokładnym opisem aplikacji internetowych sony, samsunga, panasonica (na firmowych stronach trudno sie tego doszukać)?
W przeglądarkach nie ma flash, są to przeglądarki opierające się na HTLM5. NTFS jest w modelach W8 i W9. W R4 chyba nie ma. Chociaż nie mam 100% pewności. Jeśli chodzi o aplikacje internetowe, to polecam przeszukać strony producentów. Można również przejrzeć testy poszczególnych modeli. Tylko zwróć uwagę, że dostępność danych aplikacji dość systematycznie zmienia się - oczywiście w dobrą stronę, czyli jest ich więcej.
W modelu R4 jest FAT16, FAT32 oraz NTFS.
Nie obsługuje systemu plików exFAT ale za to w pełni zostało to zrekompensowane przez NTFS, który jest o wiele popularniejszym rozwiązaniem.
P.S. Zimny - aplikacje rozwijają się w dobrym kierunku, jest ich więcej a przede wszystkim są jeszcze lepiej dopasowane do urządzeń z którymi współpracują. Jest marginalna ilość błędów, szybkość działania i ogólna efektywność aplikacji jest na prawdę mocno dopracowana.
Oczywiście - co jakiś czas są dodawane nowe aplikacje. Jakiś czas temu był Filmbox, nowy YouTube z parowaniem urządzeń. Jak każdy, chciałbym żeby telewizor miał takie możliwości jak komputer i instalowanie wszystkiego - co się chce. Jednak obecnie nie jest to możliwe. Chociaż np. Opera Store idzie w dobrym kierunku: http://community.sony.pl/t5/Telewizory/Zr%C3%B3b-w%C5%82asn%C4%85-aplikacje-wideo-do-Bravia/m-p/1285...
Niestetz w modelu 42W805 aplikacje niczym przyslowiowy ********* na pasach pojawiaja sie i znikaja. A wiec do dobrego kierunku daleko.
Edytowane: post zawierał treści, które mogą urazić innych członków Społeczności.
Darko113,
jak sądzę, Twój problem jest taki sam jak zgłaszał Kolega stomos w wątku:
Chwilowy zanik aplikacji nie jest niczyją złościwością - wręcz przeciwnie, trwały prace nad aktualizacją serwerów połączone zapewne z wprowadzeniem nowej aktualizacji. Sprawdź jak teraz działają aplikacje i czy wszystko jest już OK? U mnie na takim samym modelu, czyli W8 teraz wszystko śmiga elegancko :).
W innym wątku jeden z Forowiczów zgłaszał, że wszystko działa już poprawnie. http://community.sony.pl/t5/Telewizory/K%C5%82opoty-z-SEN/m-p/1322822#U1322822
A jak jest u CIebie?