Podziel się wrażeniami!
Całkiem niedawno w telewizorach Bravia została udostępniona nowa wersja aplikacji YouTube dla telewizorów. Jest to zoptymalizowana wersja aplikacji pod kątem użyteczności, przejrzystości i łatwiejszej obsługi. Już na pierwszy rzut oka widać większą ilość funkcji, oraz całkowicie nowy, nowoczesny wygląd.
Jedną z ważniejszych zmian jest możliwość parowania urządzeń, czyli np. smarfon / tablet z telewizorem. W praktyce wygląda to w ten sposób - szukamy materiału wideo na z pozycji urządzenia przenośnego, wskazujemy aby wysłał do telewizora i otwarta aplikacja YT projektuje nam film. Działa bardzo dobrze, jest to użyteczna funkcja.
Wizualizację tej aplikacji można zobaczyć na stronie: https://www.youtube.com/tv#/browse
Więcej informacji pod linkami: http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=2409725&topic=2838989&ctx=topic
http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=3015415&topic=2838989&ctx=topic
Instrukcja pod linkiem: http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=2523964&rd=3
Aha, i to jest argument za tym, żeby działało to tak fatalnie?
Przypominam, że na TV nadal jest znaczek SONY i to w Waszym interesie leży, żeby to całe SMART w TV działało poprawnie, a nie zawieszało się przy każdej próbie zobaczenia filmu na YT. Nie odpowiadacie na maile, macie zasadniczo wszystko w DU&*$#@, a co za tym idzie ja też będę miał Was w poważaniu przy wyborze kolejnego TV.
Rodzice posiadają Toshibę, Dziadkowie również... znajomy Samsunga i wiecie co? Tam takich problemów nie ma. Te TV są faktycznie SMART.
Nie pozdrawiajcie, tylko wprowadźcie aktualizacje, które naprawią zgłaszane problemy. Podobno najważniejsze, żeby klient był zadowolony... JA NIE JESTEM.
Ten nowy YouTube to dno! Jakim trzeba być programistą-partaczem, żeby stworzyć tak mułowatą aplikację, która albo resetuje TV albo bełkocze, że TV ma za mało pamięci! Korzystanie z tej ułomnej aplikacji to udręka! Sam jestem programistą i gdybym w mojej firmie programista tak źle napisał aplikację, to dostałby 3 dni na poprawę, a jak dalej by było to samo, w trybie natychmiastowym dostaje wypowiedzenie! Widać firma, która napisała tą żałosną aplikację, nie ma bata nad sobą, (np.utrata dochodów z powodu źle wykonanej roboty), który zmuszałby ją do starannego wykonania swojej pracy.
W dodatku tyle czasu nie wyszła aktualizacja firmware'u na mój TV KDL40-HX750. Żałosne.
You Tube w moim telewzorze Sony Brawia nie działa
Ludzie, co wy bijecie pianę? Sprawdź jeden z drugim jakie macie łącza/prędkośći.
Pozdrawiam.
YouTube działa płynnie.
Witam,
Notorycznie restartuje mi sie aplikacja youtube w TV Sony KDL-40HX751.
Zazwyczaj po uruchomieniu aplikacji i kliknięciu play na film, wideo nie odtwarza się. Widnieje jedynie napis trwa ładowanie. Jeśli jakimś cudem uda się uruchomić film, to po paru minutach następuje restart całego TV.
Czasami pojawia się również napis - zbyt mało pamięci.
Pisałem o problemie do Sony, bez odpowiedzi.
Dodatkowo nie moge usunąć starych aplikacji z ulubionych, ponieważ nie ma już ich w spisie głownym, a tylko w taki sposób można je usuwać. Całe to Smart TV Sony jest śmiechu warte, zero wsparcia od firmy.
Hej, miałem taki problem - sony zasugerowało, żebym przywrócił ustawienia fabryczne i ponownie skonfigurował TV. O dziwo zadziałało. Problem z YT po prostu zniknął... a byłem bliski wywalenia go przez okno
Przecież przywrócenie ustawień fabrycznych nie powoduje przywrócenia starego firmware-u (oprogramowania) w TV), a to właśnie nowe oprogramowanie, które jest zchrzanione, jest przyczyną tych problemów. Nikt mi nie wmówi, że resetowanie się TV podczas oglądania filmiku na YouTube to wina YouTube'a jako firmy. To jest wina błędów w oprogramowaniu TV, które np. w KDL-40HX750 nie jest już aktualizowane od conajmniej 2 lat i to jest skandal!
Ostatnio jak byłem w Saturnie i poinformowałem o problemie z YouTube, to pan od Sony zasugerował mi korzystanie z YouTube'a przez wbudowaną w TV przeglądarkę WWW, co okazało się jeszcze większą porażką!