Podziel się wrażeniami!
Czy jest szansa, że w polskiej dystrybucji pojawi się model NX725 z wbudowanym dekoderem satelitarnym?
Mam nadzieję, że tak. Marz mi się tak 40".
Moim zdaniem jeśli zainteresowanie modelami dostępnymi na rynku (EX725, CX525) jest dosyć duże, to pojawią się nowe modele.
Jakiegoś dużego zainteresowania nie zauważyłem, no ale to zależy od Klientów w salonie - a z nich większość mieszka w blokach lub na osiedlach z kablówkami, mało kto ma własną antenę. Druga sprawą jest niezbyt duże nagłośnienie i mało informacji o tych modelach. W tej chwili obsługiwany jest dekoder n'ki na kartę ale już w październiku ma ruszyć Cyfra+.
Moim zdaniem tak wyposażone modele TV, są idealne dla osób mieszkających w domkach jednorodzinnych, na osiedlach bez szans na kablówkę.
Pożyjemy, zobaczymy Ale nie ukrywam, że też liczę na pojawienie się nowych modeli z wbudowanym dekoderem satelitarnym. Do zalet takiego rozwiązania zaliczyć można przede wszystkim to, że nie trzeba zaprzątać sobie głowy zakupem dodatkowych urządzeń. A tym samym nie zagracamy pokoju i oszczędzamy na mniejszym zużyciu energii- same zalety.
Dokładnie tak. Telewizja kablowa jest największą konkurencją do satelitarnej. Oferty programowe są często bardzo atrakcyjne.
Moim zdaniem duży wpływ na popularność modeli z wbudowanym tunerem satelitarnym będzie poszerzenie oferty kompatybilnych platform. Nawet jeśli dojdzie sama Cyfra, popularność powinna się zwiększyć.