anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pierwsze testy i wrażenia z użytkowania nowych telewizorów Bravia 2014

GmeruHD
Użytkownik

Pierwsze testy i wrażenia z użytkowania nowych telewizorów Bravia 2014

Witajcie,

Śpieszę donieść, że zabrałem się za pierwsze testy nowych linii na 2014 rok. W związku z tym będę wrzucał na forum wrażenia oraz zdjęcia i filmy. Na pewno warto żebyście przeczytali zapowiedź nowej linii, która wprowadzi Was do świata nowych Bravii.

Po przeczytaniu powyższego na pewno będzie wiedzieli o co chodzi jeżeli napiszę, że wrzucam poniżej test live z użytkowania nowego pilota dotykowego One Flick Remote oraz zobaczycie też w akcji menu One Flick Entertainment. Czekam także na pytania.

IS_piloty.jpg

9 ODPOW. 9
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

No Gmeru liczę na Ciebie :D. Czyli tak rozumiem ,że to model W955.Mam go chęć kupić jednak jak się dzisiaj dowiedziałem to nie bardzo odpowiednik W905 bo 400Hz W905 był 800Hz 3D pasywne tam było aktywne czyli co wszystko jak w W805.Ten pilot fajna rzecz ale żadna nowość Samsung miał to już dawno.Jakie wrażenia z obrazu ? Sony chwali się ,że to najlepszy TV LCD co możesz powiedzieć na pierwszy rzut oka ? I tak wogóle czy jest możliwość regulacji rozstawu tych super nóżek.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Również mam ogromną chęć na W955B. Cena jest na dobrym poziomie, ale oczywiście warto poczekać na testy. Do W8 trochę podobieństwa jest. Jednak nie wiadomo jak w tym roku będzie zoptymalizowane Motionflow XR 400. Zapowiada się ciekawie. Jest też Triluminos Display, co cieszy. Ale będzie się ślicznie prezentował w moim salonie:)

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Eeee, nie ma nic FHD z wbudowanymi, frontowymi głośnikami, a 4K przesadzona cena. Dalej najwyższe modele bez zdublowanych tunerów. Lipa. A w końcu komunikuje się to to na 5GHz?

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
GmeruHD
Użytkownik

No cóż. Na pełne testy mamy embargo do około 14 marca więc póki co musiałem się wstrzymać z rozbudowanymi opisami. Powiem tylko, że W7 daje mega radę! Podobnie jak W8. W955 to z kolei bardzo interesujące połączenie: IPS + triluminos. Tego jeszcze nie było ;-). No i ten wygląd... Mistrzowski. Tylko mnie osobiście bardziej pasuje stawiać te telewizory niż wieszać :slight_smile:

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

No Gmeru jeszcze nie może a ja już mogę :grin: dzisiaj widziałem na własne oczy jak świeci W950.I co ? Daaaaawno nie byłem tak rozczarowany oczekując na nowy model ! Wygląd,jakość obrazu szerokość na dole !!!Tylko na gorsze ! Co lepiej ? Dźwięk i jak dla mnie tyle ! Telewizor jest od obrazu dźwięk można sobie zaradzić jakoś listwa ,kino domowe to co widziałem w reklamach a co mogłem porównać do obok stojącego W905 to wielki krok do tyłu ! Pomimo matrycy IPS triluminos każdy większy kąt to coraz większa szarość czerń występuje jedynie na wprost ! Do tego telewizor na dole ma chyba z 15 cm grubości !!! Obraz pomimo nawet cienkiej ramki nie wypełnia całej powierzchni co też pogrubia dookoła TV.Dodatkowy pilot fajna sprawa ale jak pisałem Samsung ma to już od 2 lat.Menu troszkę zmienione z zewnątrz im głębiej dokładnie to samo co było.Przeglądarka internetowa fajna ulepszona.Nie myślałem ,że SONY tak sobie poleci w kulki widać coś wypuścili bo inaczej nie wypada a wchodzą w 4k ale jak na razie to chyba się cenowo nie przyjmnie.Liczyłem ,że będzie lepiej niż w W905 a to jak dla mnie tylko odpowiednik W805 400Hz i pasywne 3D.Szarość zamiast czerni i clouding a pomieszczenie było jasne (sklep) ! Co do tego już osławionego wzornictwa ten TV tylko do stania się nadaje wisząc będzie od ściany jakieś 20 cm i wygląda jak dla mnie (może i o gustach nie nie dyskutuje) ale jak niemiecki czołg tygrys z II wojny światowej.Teraz jest super cena na W905 ,który ma czerń i obraz jak żyleta tylko trochę głupio kupować TV z tamtego roku no ale jeżeli komuś to nie przeszkadza to na pewno nie pożałuje.

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Bo 950 to niewypał. Ja i tak czekam na 4K. Ale i tak tylko dla zaspokojenia własnej ciekawości, bo ceny to chyba po pijaku ustawiali.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

jest test już na HDTV tego TV to co pisałem w szczegóły się nie wdawałem jak w teście i potwierdzam jak dla mnie dyskwalifikuje ten TV szarość zamiast czerni pod każdym kątem robi się coraz bardziej szaro -granatowy a przy W905 całkowita klęska !  No ale mamy za to tryb futbol ,motionflow 400Hz,pasywne 3D i w testowym obrazie SONY z latającymi papugami czerwoną plamę pod skrzydłem zamiast piór jak na W905 ,które pięknie tam widać i grubość jak stodoła na dole ! I to jest nasz najlepszy TV FullHD według SONY ! A cena W905 jeszcze w sklepach za 6669 zł 55".

markuz_pl
Poszukiwacz

witam

kiedy doczekamy sie opisów z testów serii W7 ??

specjalnie wstrzymuje się z zakupem tego TV :slight_smile: