anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pilot One - Flick

Bogusz-59_rek.
Użytkownik

Pilot One - Flick

Czy ktoś posiada pilota One - Flick i jak się on spisuje w porównaniu do pilota na podczerwień ?   Wiadomo że z tradycyjnym pilotem od jakiegoś czasu są problemy, przynajmniej u mnie. Jest to drogi gadżet i nie chciałbym kupować w ciemno. Z góry dziękuję za prawdziwe informacje :slight_smile:

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Niestety ja posiadam i u mnie na KD działa prawidłowo jak i zwykły pilot. Również klawiatura oraz pad DS4 również działa prawidłowo(wspominam bo też steruja tv). Mogę również polecić apk na smarta tv slide View (jakoś tak) ona chyba działa przez WiFi z tv a ma takie same funkcje co pilot a nawet więcej. Więc pilota nie polecam by nie było potem na mnie że coś nie działa. A niestety coś kosztuje.(ja miałem w zestawie z tv). Więc polecam bezpłatną apk na smarta.

profile.country.PL.title
w26rysiek
Użytkownik

U mnie po 2 tygodniach od zakupu tv pilot przestał działać. Okazało się, że padły baterie. Po wymianie pracuje już 3 miesiące. Fajnie się nim posługuje choć chyba ze 3 razy musiałem restartować tv pilotem tradycyjnym przez naciśnięcie klawisza wyłączenia 5 sek. bo nie nawiązywał łączności. Ostatnio pracuje bezproblemowo. Ogólnie polecam bo w moim przypadku wolę go od tradycyjnego.

Bogusz-59_rek.
Użytkownik

Mam na smartfonie TV SideView, gdy tv nie reaguje na pilota tradycyjnego - wyłączam tv tym z smartfona i pochwili tv sam się włączy i działa wszystko ok.Ze wszystkich przypadłości, tej jednej nie można się pozbyć, poczekam na nastepna aktualizację, może naprawi błąd .                                                                                                                                                                                                                                                                Dziękuję za poradę i pozdrawiam :slight_smile: 

Bogusz-59_rek.
Użytkownik

Wymieniłem te nieszczęsne baterie, zobaczymy co będzie dalej. Myślę że tu pomoze dobra aktualizacja, tylko nie taka jak z drugiego lutego, która popsuła wiele miedzy innymi działanie pilota na podczerwień.                                                                                                                                                                                                                Dziękuję i pozdrawiam :slight_smile:

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Proszę zrobić restart tv. Domyślam się że może już Pan to robił ale proponuję taki sposob- wyłączyć z sieci (kablem) w czasie oglądania np programu tv,następnie na wyjetym kablu z sieci podejść do tv i manualnie z tyłu nacisnąć kilka razy przycisk wyłącz/włącz. Po tej operacji poczekać jeszcze z 10sekund i podłączyć do sieci. Nie naciskać nic(powinien wystartować z loga Sony sam) jak nie to po 20 sekundach użyć pilota lub przycisku z tyłu obudowy. Moja propozycja,do niczego nie zmuszam.

Bogusz-59_rek.
Użytkownik

Zrobiłem jak pan radził, wystartował bez pomocy pilota, napiszę za dwa dni czy coś pomogło. Robiłem tak wcześniej, ale nigdy nie manipulowałem przyciskiem z tyłu telewizora .    Dziękuję :slight_smile:

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Proszę bardzo. Może pomogło nie tylko dla pilota. Skąd pomysł z przyciskami na obudowie? Mianowicie zaczerpnięte z pozbywania się napięcia z laptopa. Nie pamiętam by było to w instrukcji Sony tv. Ale jak chcemy pozbyć się napięcia z hardware (czasem zostaje w pamięci układów lub kości pamięci) to np laptop wyjmujemy kabel następnie akumulator i naciskamy przycisk włącz/wyłącz na laptopie. Robimy też to jak rozkrecamy dany laptop. To tak w kwestii wyjaśnienia.