anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pilot raz działa raz nie ?

Admiraloko
Poszukiwacz

Pilot raz działa raz nie ?

Pilot przestał reagować tak jak wcześniej , czasami działa normalnie żeby za chwilę nie reagować w ogóle ( w tym samym czasie poprzez aplikację tv side view działa normalnie ) dziś znów nie mogłem uruchomić tv poprzez pilot zwykły , uruchomiłem poprzez tv side view ale tutaj znów nie było głosu , wyłączyłem i włączyłem ponownie poprzez zwykły pilot i działa normalnie ,o co chodzi , wydaje mi się że stało sie to po aktualizacji ?

Zresetowałem TV do ustawień fabrycznych działał idealnie , wyłączyłem/włączyłem po ok godzinie i uruchomił się ze zwykłego pilota wszedłem w aplikacje i koniec nie działa pilot (przestał reagować) więc odpaliłem tv side view wcisnąłem zmianę głośności i pilot z tv zaczął działać normalnie ? zastanawiam się czy to oby ta nowa funkcja w tv side view ( zakładka sterująca tv ) coś nie miesza ?

11 ODPOW. 11
PrzyMM
Poszukiwacz

Ten sam problem wystepuje u mnie. 50W KDL 755C.

Zdarza sie nawet 2-3 razy dziennie, na poczatku tego efektu nie mialem. Raz dziala normlanie, raz nie reaguje. Dodatkowym efektem obok braku reakcji na pilota jest brak dzwieku. Nie moge znalezc przyczyny.

Dzisiaj rano tez ogladalem TV, pol godziny pozniej trzeba bylo restartowac TV z powodu braku reakcji.

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

https://community.sony.pl/t5/telewizory/pilot-one-flick/td-p/2141776 Wczoraj raz złapałem zwieche pilota, podejrzewam pobór info z netu. Poczekalem 20s i ruszył. Polecam kombinacje restartu tv z przyciskami na obudowie. Opisałem to w temacie,

PrzyMM
Poszukiwacz

Dzieki za info - na pewno sprbuje patentu z przyciskami, ale generalnei restart juz robilem, tylko ze nie trzymalem go tak dlugo bez pradu. On flicka nie uzywam - problem dotyczy u mnie zwyklego pilota TV. Baterie sa nowe.

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Pozbycie się napięcia z układu, a raczej czas zejścia napięcia zależy od danego urządzenia. Np ruter wystarczy 10s (mała płytka, mało elementów) w Tv  bacząc na jego wielkość (choć płyty mniejsze niż ekran)  to ten czas się wydłuża lub przyspieszamy przyciskiem. Co do usterki to wina raczej Androida a nie pilota. Łatwo sprawdzić czy pilot wysyła sygnał...smartfon z kamerą,włączamy tak jak byśmy chcieli pstryknac foto ale nie pstrykamy. W kierunku obiektywu strzelamy z pilota diodą.  Opisany sposób dotyczy wszystkich pilotów na IR. Na One Flick nie działa.

profile.country.PL.title
Huzarrr
Użytkownik

Trzy cztery razy dziennie zawiesza się na 20 sekund .
Admiraloko
Poszukiwacz

U mnie jest to zwykły pilot i tv jest bez androida , zaczęło się to objawiać ok tygodnia temu ( przynajmniej tak zaobserwowałem ) najpierw pilot przestał reagować na you tube ale załapał , potem podczas oglądania tv , i wczoraj podczas uruchamiania aplikacji playmemories.

Też korzystacie z aplikacji side view ? ( aktualizacja tv ostatnia była w styczniu lub lutym a objawy wystąpiły by teraz ? ) od tego czasu robiłem 2 razy hard reset i bez efektu ( jak się zatnie na zwykłym pilocie wystarczy że wcisnę jakiś klawisz na aplikacji side view i zaczyna działać zwykły wtedy od razu ) 2 razy aktualizowała się aplikacja side view w telefonie przez ten czas i mogę się mylić ale od tego czasu zaczęło się tak dziać ( może przypadek ) w każdym razie właśnie z tą nową aktualizacją pojawiła się funkcja szybkiego pilota na ekranie głównym ( wł/wył vol +- ch +- )

profile.country.PL.title
Darcus_KDL43W756C
Poszukiwacz

Mam równiez podobny problem. Mam podpiete do KDL-43W756C zestaw audio Sony HT-CT380 i dekoder N+.

Jezeli wyłaczam telewizor w ciągu dnia w krótkich odstępach czasu (kilkuminutowych, kilkudziesicioinutowych) zrstaw włacza sie wyłacza prawidowo. jezeli próbuje to zrobić np. po godzinie lub po całej nocy to telewizor owszem sie właczy ale żadnej reakcji na przyciski pilota. Jedyny sposób to wyjecie w tyczki z gniazda i ponwny start androida. Próbowałem równiez zaleconej metody przez "fachurę" ze sklepu oraz Pani z BOK aby przywrócić TV do ustawień fabrycznych. Działa to owszem i jest spokój na 2 moze 3 dni i bajka zaczyna sie od nowa. Teraz nie ma dnia abym nie musiał resetować TV 2 - 3 razy w ciągu dnia. Ileż można tak ? Nie po to wywaliłem nie malą w końcu kase i zaufałem formie SONy aby wkurzać się. Szkoda bo ogólnie telewizorek ma fajną matrycę niezły obraz i wszystkie aplikacją działają bez zarzutu. Zaczałem od wczoraj wydzawanianie po serwisach az ktoś w końcu raczy mi pomóc bo ta przypadłoś raczej nie jest tylko wina samego androida i czekam, cierpliwie czekam na rakcję.

Admiraloko
Poszukiwacz

tak jak pisałem wyżej ja nie mam Androida ( i chyba całe szczęście bo miałem wymieniać a z tego co słyszę i czytam są same problemy ) i ta przypadłość też występuje ( wcześniej działało bez problemu ) właśnie jestem po 3 resecie w ciągu 3 dni i tym razem nie parowałem tv z tv side view bo wydaje mi się jak pisałem wyżej po aktualizacji tej aplikacji zaczęło coś szwankować ( wcześniej miałem problemy po jednej z aktualizacji od sony po której telewizor restartował się zawieszał sie na kanałach cyfrowych i działał z reakcją spóźnioną o kilkadziesiąt sekund )

profile.country.PL.title
SebaGothic
Poszukiwacz

Też miałem ten sam problem w KDL40RD450. TV dało się włączyć pilotem i dalej nie reagował przez kilkanaście sekund czasem nawet około 2-3 minuty po czym pilot nagle elegancko działał. W moim przypadku pomogła wymiana baterii w pilocie i jak na razie problem zniknął, zobaczę na jak długo.