Podziel się wrażeniami!
witam . obecnie mieszkam w uk i posiadam tv Sony KDL32CX520BU ktory podlaczylem do internetu i wszystko fajnie smiga mam widzety z tym ze te angielskie a chcialbym miec dostep do tych polskich. Wiem ze jest taka mozliwosc tylko nie za bardzo wiem jak to ustawic ? orientuje sie ktos moze ? pozdrawiam
Witam.
Jeśli dobrze mi się wydaje, takie rzeczy przydzielane są po IP, więc musiałbyś mieć polskie IP aby korzystać z polskich widgetów. Czy da się to ustawić hmmm jutro zasięgnę wiedzy w tej kwestii
i udalo Ci sie dowiedziec czegos kolego ?
Poszukałem trochę w internecie i tylko znalazłem info, że można " zmienić " IP, ale tylko przy używaniu komputera - jakimś programem, który "zmieni" IP albo używając proxy. Wydaję mi się, że tylko Twój dostawca internetu miałby możliwość zmienić Twoje IP.
PS. Nie udało mi się porozmawiać ze znajomym z którym planowałem to zrobić i go o to zapytać. Gdy tylko się z nim skontaktuje, zapytam.
czy ma ktos moze jakies pomysly jak jednak te widzety wgrac ?
nie wiem jak jest w tv Sony ale na konsoli PS3 polskie łydżety śmigają, np Ipla etc. Wątpię abyś miał opcję zmiany proxy/IP w tv, musiałbyś przestawić router na IP polskie... niemniej powodzenia życzę.