Podziel się wrażeniami!
Witam
Kupiłem tv lcd Sony KDL-32W4210 oraz następujące kable aby podłączyć do niego PC:
- http://www.allegro.pl/item517365273_kab ... _wawa.html
- http://www.allegro.pl/item522419574_kab ... ve_5m.html
Komputer jest wyposażony w kartę graficzną GF9800GT z 2 wyjściami DVI oraz kartę muzyczną Creative SB Audigy
Problem w tym, że na tv jest obraz a dzwięku nie ma Grzebałem w ustawieniach źródła dźwięku ale albo tego nie umiem robić albo coś jest nie tak a może ja coś źle podłączyłem
Proszę o pomoc
Moim zdaniem kabel powinien być jack-jack (a nie jack - 2x chinch). HDMI powinno być wpięte do złacza nr 2 i koło tego jest złącze audio. Ale nie testowałem tego jeszcze.
Moim zdaniem kabel powinien być jack-jack (a nie jack - 2x chinch). HDMI powinno być wpięte do złacza nr 2 i koło tego jest złącze audio. Ale nie testowałem tego jeszcze.
Tak będzie stereo.
Niestety, kupiłem kabel mini jack z obu stron i podłączyłem i dźwięku nadal nie ma może coś muszę jeszcze ustawić ?
Jesli masz obraz ,a brakuje tylko dzwieku ,to ten kabelek ktory wlasnie kupiles (2x maly jack stereo ) podlacz do wejscia oznaczonego u ciebie na schemacie literka "H" ..Na gorze masz wejscie na video ,pod nim na dole masz wejscie na malego jack-a ,na dzwiek .niestety ,bedzie to tylko stereo . Do komputera chyba wiesz gdzie ...
Video musi byc na tym samym wejsciu (PC). Teraz sie doczytalem ,ze masz podlaczone DVI (pewnie z przejsciowka na HDMI ) ,wiec kolega wczesniej dobrze radzil .Tylko na drugim wyjsciu HDMI i obok wejscie audio przez jack-a.
no wlasnie tak zrobilem dokladnie i nie dziala tzn obraz jest nadal ale dzwieku nie ma
Na wejsciu PC dzwiek na pewno jest ,bo mam TV KDL 46W4500 i procz tego ,ze mam inny komputer podlaczony na stale przez HDMI (fonia na Amplituner) ,to czasem podlaczam laptopa do wejscia PC i dzwiek jest .Co do wejscia przy HDMI na jack-a nie mam pewnosci ,bo z niego nie korzystam .W tej chwili nie mam mozliwosci tego sprawdzic ,ale jak tylko to zrobie ,dam znac. Moze sprawdz ,czy dzwiek wychodzi z kompa .Moze tam jest cos nie tak ?
jak podlaczylem przez kabel svideo+minijack a w tv eurozlacze to wszystko dziala, problem jest wtedy kiedy chce podlaczyc na hdmi i minijack do tv