Podziel się wrażeniami!
Witam. Otóz to posiadam telewizor SONY KDL 40 EX 720. Oczywiście jestem bardzo zadowolony z niedawnego zakupu. Chciałem podłączyć TV do DVD (Panasonic SA-HT855), stare ale świetnie działa i dżwięk jest bardzo dobry oraz do Blu Ray BDP-s490. Nie mam pojęcia jak to podłączyć, żeby przy odtwarzaniu TV leciał dźwięk z DVD oraz żeby przy oglądaniu filmów na Blu Ray również leciał dźwięk przez DVD. Dodam, że jestem lekko zielony w tym temacie i potrzebuje dokładnych instrukcji. Ponad to drugorzędną sprawą jest podłączenie TV do DVD, aby podczas oglądania YouTube leciał dźwięk przez DVD. Proszę szybko o odpowiedź, bo obiecałem, że załatwie tą sprawę! Czekam z niecierpliwością...
po pierwsze łączysz TV z kinem Panasonica przez przewód HDMI zamiast przez EURO bo masz lepszy obraz ale to tylko działa w jedną stronę czyli od kina do TV i masz obraz na TV a dźwięk z DVD na kolumnach.Co do BD (bluray) to też łączysz z tv po hdmi wtedy masz dźwięk i obraz z BD na TV.A co do audio to łączysz TV z kinem czerwony czincz z czerwonym biały z białym i to samo masz w BD ale to masz tylko 2 kanały czyli stereo więcej nie osiągniesz bo BDP-S490 nie ma komponenta 5.1 jedynie hdmi i coaxial ten pomarańczowy na BD ale coaxiala nie ma twoje kino.
Czyli przy takim podłączenie dzwięk na kinie domowym będe miał na flimach odtwarzanych przez Blu Ray i przez TV? A jeśli chodzi o czincze w BD i DVD to nie wiem dokładnie w które to powpinać, gdyż jeśli sprawdzałeś wejścia w sprzencie to jest ich ogrom! Możesz mi dokładnie to opisać? Z góry dziękuje!
nie taki ogrom masz od głośników pierwsze dwie pary czerwony biały i to łączysz jak napisałem czerwony z dvd do czerwonego w TV to samo biały i to samo dla odtwarzacza bluray powtarzasz.Potem zmieniasz tylko na kinie wejścia albo dla TV albo dla BD.
Dla mnie ogrom A na jakiej fukncji w dvd? AUX czy coś innego. Muszę wiedzieć dokładnie bo ja totalnie zieloniutki!!!:D
Panowie trochę inne pytanko nie zakładając tematu,sprzedaję mój 46EX720 i mam dwie pary okularów TDG-BR250/W a chcę kupić telewizor 55W905A czy te okulary bedą działać z tym modelem czy muszę kupić nowe.
TDG-BR250 działają do modeli 2012 np HX850 okulary od modelu W905A chodzą po bluetooh także nie działają bo inna forma komunikacji ale jednak działają tylko nie wiem czy nie będziesz miał problemu z zalogowaniem ich do tego TV.Jednak zgodności nikt Ci nie zagwarantuje pzdr
to jest z BD także nie ma to znaczenia masz podpięty już odtwarzacz BD przez audio