anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z 4k

Karol666
Poszukiwacz

Problem z 4k

Witam

Bardzo proszę o pomoc. Jestem od miesiąca szczęśliwym posiadaczem tv 

KD-55X8507C

Pomijając jeszcze niedoskonałego androida, pojawił się mianowicie problem.

Chodzi o 4k. Zdobyłem próbki, sample kilkuminutowe w rozdzielczości 4k,

No i oko się cieszyło...Ale jak wpadł mi dokument 48minut, pojemności 27gb,

Wtedy się zawiodłem, próbowałem wszystkich chyba dostępnych playerow na tv

I nic. Albo jest sam dźwięk... Albo obraz i dźwięk się zacina . Proszę o jakąś poradę..

Pozdrawiam

23 ODPOW. 23
kepisty
Poszukiwacz

Cześć!

Spróbuj użyć domyślnego playera od Sony ("Wideo"). U mnie również dobrze działa Archos player.

Dodatkowo może to być spowodowane rodzajem kompresji  lub kodekiem. Jakie rozszerzenie ma Twój plik z filmem?

Karol666
Poszukiwacz

Witaj.

Rozszerzenie pliku to mkv . Inne filmy z tym rozszerzeniem ładnie chodzą...

Próbowałem domyślnego odtwarzacza tj. "Wideo" ale niestety bez skutku.

profile.country.PL.title
luki932-----
Poszukiwacz

Spróbuj Archosem i ściągnij sobie do niego paczkę kodeków, są dostępne w sklepie Play google, za darmo oczywiście. Mi wszystkie mkv śmigają bez problemu nawet takie po 35 Gb. 

Karol666
Poszukiwacz

witam

mam też archeosa ze ściągniętymi kodekami ,, niestety to nie pomogło. musze sprawdzic ten plik na innym tv ..może plik jest jakoś uszkodzony..

dzieki wielkie za rady

profile.country.PL.title
resnick_A
Użytkownik

spróbuj pogrzebać w zaawansowanych ustawieniach obrazu. Może masz na sztywno 4K wyłączone.

Nie zaobserwowałem żadnych problemów z 4K niezależnie od formatu i wielkości, jak również źródła  (USB,NAS).

Ale mój telewizor jest jakiś orginalny. Nie występują u mnie żadne problemy w stosunku do tego co jest na forum publikowane. Moze jest to związane z faktem że przyjąłem metodę aby nie grzebać w androidzie. (żadnych modyfikacji, instalacji applikacji z poza sklepu, etc....)

qbol81
Poszukiwacz

A w jaki sposób oglądasz film? Po USB? Nie masz Ty przypadkiem kłopotów z transferem danych? Tzn. czy Ci czasami nie wyrabia pendive lub dysk zewnętrzny? Dziwne to, tak jakby coś Ci nie wyrabiało sprzętowo.

Karol666
Poszukiwacz

W ustawieniach zrobiłem chyba wszystko co tylko było możliwe.

Materiał miałem i na pendrive i na dyskach zew. 2,5' - jeden z nich

Był nawet z usb 3.0  i było to samo. Cały czas szukam rozwiązania...

kepisty
Poszukiwacz

Wygląda to na winę filmu.

Czy ten dokument nie ma przypadkiem rozszerzenia np. "mov"? Jaki to plik?

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

też miałem problemy nawet z plikami mkv mniejszego formatu, ale go nie rozwiązałem;

fajnie byłoby założyć temat z nazwami plików (bez linków), które nie działają płynnie tak aby inni mogli sprawdzić. Może sam założe.