Podziel się wrażeniami!
Witam, Mam pytanie być moze padło ono już na forum ale jestem nowym uzytkownikiem i bardzo ale to bardzo proszę Was o pomoc. Moj telewizor wyszukuje programy typu test i programy typu metro, wp tv itp. których nie ogladam poniewaz nie ma u mnie zasiegu tych programów. raz na ruski rok cos zaskoczy jeszcze obraz skacze. jezeli nie ma na tych kanałach zasięgu po ponownym wyszukaniu kanałow one znikaja.natomiast wystarczy ze zaskoczy jedenprogram np. wp tv i sa wszystkie do 99kanału. Powiedzcie mi moi drodzy jak usunąc je z listy kanałow zeby nigdy wiecej sie nie pojawiały? czy zablokowanie automatycznego oprogramowania spowoduje ze nie pojawią się one na liście?
pozdrawiam,
@marta.mularczykDomyślam sie, że posiadasz nowy telewizor i korzystasz z naziemnej cyfrowej.W ustawieniach cyfrowych( u mnie techniczne) należy wyłączyć automatyczny dostęp do nowych usług. Te programy , które wyszukuje telewizor ,to kanały z mux 8. Nie wiem , gdzie mieszkasz , ale mając dostęp do mux 1,2 i 3 , to w 90% przypadków jest również dostęp do mux 8. Więc raczej nie jest to sprawa zasięgu , ale instalacji antenowej(np. polaryzacja).Tylko w trzech, czy czterech przypadkach mux 8 nadawany jest z innego kierunku niż pozostałe( np. Opole Chrzelice i Wysoka/Góra św. Anny).Wiecej o naszym dvb-t jest na stronach emitela. Najlepiej po edycji kanałów zgrac listę kanałów na nośnik zewnętrzny. W przypadku zmian przegrać ustaloną listę i wszystko musi być znów po staremu. U mnie w czasie tzw. "tropo" kiedyś telewizor wyszukał kanały ORF, czyli austiackie.
pozdrawiam
Moj tv to sony bravia kdl40r450c wylaczylam wszystkie mozliwe autom.atyczne pobierania mam nadzieje ze to cos pomoze. Te kanaly wp tv ok niech wyszukuje bo je moge usunac z listy programow ale najbardziej wkurzaja mnie te kanaly test 99 itp. Ich niestety usunac sie nie da. Zobacze jak bedzie znowu brak zasiegu na tych kanalach i wyszukam ponownie. Zgram liste na zewnetrzny nosnik jak Pan pisal i zobaczymy czy po wylaczeniu opcji automatycznych aktualizacji znowu sie pojawia. Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz.