Podziel się wrażeniami!
Witam posiadam telewiyor KDL 46V2500 i problem ktrz Sonz poland uwaa ya normalnz. telewiyor po wcyeniu nie reaguje na pilota z odlegości 4m przez około 1-2minuty potem wszystko jest OK. Ktoś spotkał się z tym problemem, co proponujecie zrobić w tej sytuacji TV był juz dwa razy w autoryzowanym serwisie ( jest na gwarancji ) i zawsze wraca z tą sama wadą. Nie wiem juz co robić proszę o radę
hmmm rozumie twój ból i radze udać się do federacji konsumenta, nie masz chyba innego wyjścia Nie wiem czy czytałeś forum "problem z timerem" tam federacja konsumenta jasno postawiła sprawę. Przeczytaj to sobie. Może twój TV ma też problem z "grudniem" to możesz skorzystać tej opcji i oddać telewizor bo odkryłeś wadę ukrytą produktu. Pozdr. op35
Nie rozumiem o co chodzi? Włączasz telewizor (czym pilotem?) i przez 1-2 minuty nie chodzi pilot z 4 m (czy chodzi z 3,5 metra?). Jakieś to dziwne co piszesz...
Nie ma tu nic dziwnego w tym co piszę. Siedzę na kanapie przed TV w odległości 4m od TV, telewizor jest w stanie sendbay ( świeci się czerwona dioda ) biore pilota do ręki i włączam TV. Telewizor sie włącza lecz przez okres 2 minut nie reaguje na na żaden przycisk z pilota. Proste i klarowne
A czy mógłbyś się ustosunkować do drugiej części mojej wypowiedzi tzn. czy telewizor reaguje z odległości bliższych po włączeniu np. z dwóch metrów? A czy w serwisie ten problem nie występował, jaką dostałeś odpowiedź?
Ps. telewizor może być w stanie standby (pol. czuwanie) nie "sendbay"
Tak Tv reaguje z odległości bliższej 2-3 metrów. W serwisie ten problem występował identycznie jak u mnie w domu z 4 metrów trzeba czekać z mniejszej odległości trzeba nakierowywać pilotem bezpośrednio na czujnik w TV po upływie 2-3 minut z 4m TV zaczyna regować na pilota bo wykierowaniu pilotem na czujnik po około 10-20 minutach pilotem mozna juz używać z każdej odległości ( max sprawdziłem z 6metrów ) po upływie tego czasu pilota nie trzeba już nakierowywać bezpośrednio na czujnik można nakierować w dowolnym kierunku nawet nie w kierunku TV i wszystko działa.
PS. Sorrki nie zauwazyłem dalszej części Twojego posta
może wystarczy zmienić baterie w pilocie?
Dla mnie to strasznie dziwne, teoretycznie ale mało realne jest wytłumaczenie, że ciepło z ręki trzymającej pilota po czasie podgrzewa baterie a jak fama głosi cieplejsze mają więcej mocy i dadzą rade z 4 metrów.
A poważnie skoro problemem jest odległość z której telewizor reaguje to problem jest na pewno po stronie pilota (baterii)i nic więcej tutaj nie wymyślimy. Być może cały czas korzystasz z tych samych akumulatorków, proponuje testy z innymi bateriami.
Mam jeszcze pytanie: Czy po włączeniu tv odczekaniu tych kilku minut do czasu kiedy pilot działa ok i ponownym szybkim wyłączeniu -- włączeniu tv problem występuje, czy jest ok?
Baterie i pilot odpadają. baterie mam nowiótkie, sprawdzałem również dwom innymi pilotami ( w rodzinie sa jeszcze dwa TV Sony ) serwis tez sprawdzał swoimi pilotami i jest tak samo. Podsyłam link z elektrony kogos kto sensownie wytłumaczył problem a mianowicie chodzi o świetlówki. http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 73#5903773 Co do testu: czekać az pilot działa poprawnie wyłączeni i włączenie TV to zgadza się pilot odrazu działa poprawnie.
Wyłącz czujnik światła jak już pilot zacznie chulać, wyłącz tv i zobacz czy są jakieś zmiany.