anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z odtwarzaniem napisów przy odtwarzaniu filmu .M2TS z USB

profile.country.PL.title
kajacek
Poszukiwacz

Problem z odtwarzaniem napisów przy odtwarzaniu filmu .M2TS z USB

Witam

Mam telewizor KDL-46HX750 i nie mogę otworzyć napisów przy odtwarzaniu filmu z USB - telewizor nie widzi filmów w formacie .MKV, dlatego konweruje je do formatu .M2TS, ale wtedy nie ma opcji odtworzenia napisów.

Próbowałem dodać napisy przy pomocy MKVToolNix jako dodatkową ścieżkę (tak zresztą było radzone w innym miejscu na forum), ale mimo tego telewizor nie widzi tych napisów...

Czy jest jakiś sposób, aby to rozwiązać?

Przy innych formatach video (np. AVI) nie ma problemu - mogę odtwarzać napisy - problem jest tylko przy Matrosce (MKV) i M2TS.

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dzięki za wiadomość. Czy szukałeś już odpowiedzi w dziale Pomoc? Polecamy również upewnić się czy na naszym forum podobny problem nie był wcześniej poruszany. 

Pozdrawiamy

Zespół Sony

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Witaj, żeby wtopić napisy w M2TS trzeba rozkompresować plik, dodać napisy i skompresować co przy filmie mającym powiedzmy 1,5 gb na mocnym kompie potrwa 15-18 godzin, a i tak 100% pewności nie ma, że będzie to działać. Według mnie lepiej konwertować na avi z mkv (tak wiem jakość poleci), druga opcja, to zakup przystawki do tv z kodi (około 300 zł) i będziesz mógł oglądać wszystko co tylko chcesz, trzecia, najtańsza i najmniej czasochłonna opcja, to zakup kabla hdmi i podłączenie komputera pod TV.

profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj,

Oto odpowiedź, jaką narazie udało mi się uzyskać z Sony Support:

-----------------------------------

telewizor nie wykrywa plików mkv zgodnie ze swoją specyfikacją dotyczącą obsługiwanych formatów:

http://helpguide.sony.net/gbmig/C5661001/v1/pol/usb_europe_ga_twn.html

Pliki M2TS są przez telewizor obsługiwane, jednak po konwertowaniu z nieobsługiwanego formatu mogą wystąpić problemy z ich poprawnym odczytem. W związku z powyższym zawsze zalecamy korzystanie z plików, które oryginalnie są w obsługiwanym przez telewizor formacie. Proszę jednak o weryfikację, czy napisy mają dokładnie taką samą nazwę jak film oraz znajdują się w tym samym folderze.

------------

Daj nam znać, pozdrawiam serdecznie,

Agnieszka_J