anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pytanie do użytkowników EX720 i HX720

erick-----
Początkujący

Pytanie do użytkowników EX720 i HX720

Zastanawiam się nad tymi dwoma telewizorami. Co prawda bardziej się skłaniam ku EX720, bo HX720 podobno ma problem z kątami widzenia - są sporo węższe od tych w EX720...
W sklepie raczej się tego nie sprawdzi bo nie ma warunków :(

I stąd nasuwa się pytanie do ludzi używających, mających doświadczenie akurat z tymi dwoma telewizorami:

Który byście bardziej polecili i czy zauważyliście tą niefajną przypadłość serii HX720 ?

Poza tym jestem jeszcze ciekaw jaką matrycę ma 46EX720 i jaką 46HX720, bo z tego co wiem pakowane są czasami AUO zamiast SAMSUNGA, a z AUO miałem nieprzyjemne doświadczenia - w monitorze komputerowym i nie jestem odosobniony raczej w tym doświadczeniu.

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Obiektywnie mówiąc HX ma węższy (jak dla mnie) kąt widzenia. Jednak jeśli masz na czym siedzieć na wprost TV to chyba nie będziesz tego widział. Oczywiście im dalej siedzisz od TV tym podstawa tego trójkąta (kąta widzenia) będzie większa. Zauważyłem, że jeśli masz oczy oddalone o 2,5+m od TV i siedzisz w miarę na wprost to nie jest to dokuczliwe czy dotkliwie odczuwalne. Za to HX oferuje Ci trochę więcej zabawek, które poprawiają obraz.
Zamiast EDGE Led z EXa dostajesz Dymanic EDGE Led. Kupujesz lepszy procesor obrazu wraz z HXem orazMotionflow XR 400.

Oczywiście najlepiej pojechać do SC i obadać obydwa telewizory.

Pozdrawiam Stubb