Podziel się wrażeniami!
Witam
Posiadam KDL-40 EX720 oraz KDL-22 EX320 do obu mam podłączone kamerki CMU-BR100.
Oprogramowanie TV zaktualizowane.
Skype ver.3 i brak możliwości aktualizacji.
Skype działał raz lepiej raz gożej a
od 07.03.2012 ok 19:00 padł na obu TV - brak możliwości zalogowania do SKYPE (Youtube i pozostałe działają)
Kombinowałem -reset TV - reset ROUTERA DGND3700 - serwis TP sprawdzenie lini
08.03.2012 wieczorem jakimś cudem KDL-40 EX720 zalogował sie wkońcu do SKYPE
a KDL-22 EX320 nadal brak możliwości logowania (nawet stworzenie nowego konta jest niemożliwe jak równiez logowanie z innych kont)
Z kompa wszystko jest ok -tylko tam mam ver. 5.8 .
Czy miał ktoś podobną sytuację . Czy to jest wina TV - awaria (do reklamacji)
A może to coś z serwerami Skype jakaś awaria czy blokada ?
Z tego co piszesz, wszystko wygląda OK (podłączenie).
Sam nie mam Bravia Internet Video, czyli też Skype i innych udogodnień życiowych.
Poczekaj jeszcze dzisiaj z tą reklamacją, może coś z serwerem Skype się zadziało. W końcu 8 marca wczoraj był, więc nie w kij dmuchał jeśli chodzi o przeciążenie linii i serwerów .
Mniemam, że poprawnie wpisujesz login i hasło? Było już kilka takich przypadków na forum.
Dziwi mnie dlaczego mogłeś zalogować się na jednym TV a na drugim nie.
Skype na komputerze to inna historia.
Skleroza nie boli
Zapomniałem o DNSChanger - wirus na 8marca - mały byc wyłączane serwery na całym świecie.
Poczekam więc kilka dni
Witaj,
z informacji jakie uzyskałem, jest to globalna usterka serwera. Nie wiadomo, czy po stronie Sony, czy usługodawcy Skype. Naprawa ma potrwać do paru dni. Także nie ma sensu zgłaszać do serwisu, telewizor jest sprawny.
Być może jest to wina wirusa o którym piszesz. Za parę dni zobaczymy efekty.
Można też wziąć pod uwagę wpływ niedawnych erupcji na Słońcu.
Lajman myślisz, że takie coś może mieć wpływ na obecną technikę? Bo zastanawiałem się dziś (po usłyszeniu w radio), ile w tym prawdy a ile marketingowego straszenia ludzi.
stubb napisał(a):
Lajman myślisz, że takie coś może mieć wpływ na obecną technikę? Bo zastanawiałem się dziś (po usłyszeniu w radio), ile w tym prawdy a ile marketingowego straszenia ludzi.
E tam nie przesadzajcie. Teraz już się nie stosuje miedzi tylko światłowody (nie wrażliwe na takie zakłócenia), a urządzenia serwerowe są przecież ekranowane.
To prawie jak z profesjonalnymi aparatami, są z metalu nie żeby były mocniejsze tylko żeby ekranowały elektronikę i matrycę.
Witam
jestem nowy na forum - postanowiłem się zarejestrować aby powiedzieć że problem nie jest odosobniony.
U mnie w moim KDL-40EX725 identyczna usterka. Wszystko było ok ale od paru dni nie loguje się na skype. Jednakże ja dziś parę godzin temu dzwoniłem do Sony i powiedzieli mi zgłosić do naprawy więc zgłosiłem, w następnym tyg. mają przyjechać po telewizor.
Proponuję ten bardzo ważny temat przenieść do tematów ogólnych> do.more DLNA/internet .