anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Słuchawki bluetooth

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
bulet6
Poszukiwacz

Słuchawki bluetooth

Witam.....Czy to prawda że nie można podłaczyć słuchawek bezprzewodowych do żadnego modelu tv SONY? Niestety nie posiadam instrukcji obsługi tv......

18 ODPOW. 18
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

profile.country.PL.title
bulet6
Poszukiwacz

Witam! Mój brat kupił model 

KD43XE7073SU.

Ale słuchawki działają podobno tylko od modelu xe80....Czy to prawda?

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Słuchawki działają w modelach które mają to w specyfikacji na stronie konkretnego modelu.

W przypadku KD-43XE7073 nie ma wsparcia dla żadnego protokołu Bluetooth.

Link do specyfikacji:

https://www.sony.co.uk/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs/kd-43xe7073/specifications

Pozdrawiam

leszbox
Nowicjusz

A może tędy droga :

Instaling A2dp

Hi,

I've paired successfully bluedio and Sony headset with a2dp installing a third party bluetooth package.

- Desactivate in parameters security "Verify applications"

- Activate in parameters security "allow unknow sources"

- Download this link on your Android Sony TV:

https://cloud.wifx.net:5001/sharing/5JrJhDsqU

- Find a way to copy it to your tv with FK file explorer and install it

- In settings applications, click on smart bluetooth and autorisations, activate all

-  In settings applications, click on smart bluetooth and open it

- Scan for device with your headset in pairing mode

- Application is made for a touch screen, but with right and left you can select your device without seeing cursor.

- Once paired, it will be listed in parameters bluetooth and you can you it after without this additional software.

Best regards,IMG_20180912_205951.jpg

profile.country.PL.title
daniel.szewczyk82
Użytkownik

przetestowałem powyższy sposób i udało się sparować słuchawki Sony MBR 330BT z TV 55XF7596. Wcześniej TV słuchawki widział ale nie mógł się sparować.

profile.country.PL.title
Newhannah
Poszukiwacz

Cześć, również mam telewizor Sony KD-55XF7596 , mam słuchawki MDR-XB650BT i właśnie udało mi się je połączyć z TV. Pozwolę sobie napisać kompletną instrukcję łopatologicznie dla osób niezaawansowanych w świecie TV jak ja :slight_smile:

1. Pobieramy aplikacje Smart Bluetooth m tego linku na komputer. https://cloud.wifx.net:5001/sharing/5JrJhDsqU

2. Na TV w ustawieniach w dziale Bezpieczeństwo i ograniczenia dajemy zezwalaj - Nieznane źródła i wyłączamy - Weryfikuj aplikacje.

3. Pobieramy na TV aplikację File manager, dowolną.

3. Przerzucamy aplikację Smart Bluetooth z komputera na nośnik USB i następnie podpinamy USB do TV, otwieramy File manager, wybieramy aplikacje z USB i instalujemy ją.

4. Urządzenie które chcemy połączyć musi być w trybie parowania. Otwieramy Smart Bluetooth, włączamy Search, znajdujemy nasze urządzenie, wybieramy je, parujemy.

5. Wchodzimy w ustawienia TV, Bluetooth, wybieramy urządzenie, parujemy, gotowe 😀

profile.country.PL.title
Lolek-C
Poszukiwacz

Siemka, dzięki instrukcji jaką zaproponował Newhannah, udało mi się nareszcie sparować słuchawki WH-XB900N z tv KD-55XF9005, nie wiem o co tu chodzi skoro i słuchawki Sony i tv Sony obsługują profil A2DP a nie można było ich sparować. Jest tylko mała niedogodność, bo po włączeniu słuchawek nie łączą się automatycznie tylko trzeba parować z poziomu ustawień. Dziwne że w sklepie soniacze z nową wersją oprogramowania "widzą" wkoło różne modele głośników (np. soundbary) tylko nie słuchawek

profile.country.PL.title
Lolek-C
Poszukiwacz

Niestety moje zadowolenie z parowaniem nie trwało długo, słuchawki się rozłączyły i ponowne instalowanie spowodowało że tv zaczął wariować (trudności z włączeniem i kłopoty z pracą menu). Stwierdziłem że najlepszym rozwiązaniem jest dokupienie transmitera sygnału bluetooth (19zł). Słychać delikatnie szum ale do słuchania tv w nocy jest bardzo dobry. Mimo wszystko to smutne że taki sprzęt a takie kłopoty 😞 I jeszcze jedno, aplikacja słuchawek jest w całym mnóstwie języków tylko nie w polskim !

profile.country.PL.title
Mehupaf
Poszukiwacz

a mi znowu widzi inne słuchawki np JBL a nie widzi słuchawek sony wh-1000m3 tv to bravia kd65xe 90005