anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SMART LINK PROBLEM kdl32ex711

kristos123456
Początkujący

SMART LINK PROBLEM kdl32ex711

Mam pytanie dotyczące połączenia nagrywarki i telewizora przez kabel scart. W instrukcji nagrywarki jest napisane że po podłączeniu do tv za pomocą tego kabla nagrywarka pobierze listę kanałów z tv w takiej kolejności jak zostały ustawione w telewizorze. Tu pojawia się problem, po wejściu do menu nagrywarki do opcji tunera gdzie mamy możliwość zaprogramowania tunera opcja " pobierz z tv" jest nieaktywna próba najechania i zatwierdzenia tej opcji kończy się komunikatem o nieprawidlowym połączeniu.
proszę o wyjaśnienie, czy może w nowych tv funkcji smart link po prostu nie ma??

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Pod który port SCART podłączyłeś nagrywarkę i jaki model?

kristos123456
Początkujący

próbowałem juz na wszystkie sposoby, podłączyłem po kolei, najpierw na jednym scarcie pózniej na drugim, niestety żadnego rezultatu. nagrywarka to rdrat100, w instrukcji nagrywarki jest zaznaczone ze opcja smart link jest, ale niestety nie wiem jak z tego korzystać. funkcja pobierz z tv jest nieaktywna, przy próbie zatwierdzenia środkowym guzikiem na pilocie nagrywarki pojawia się komunikat o braku połączenia z telewizorem. próbowałem tez uzyc innych kabli scart wszystkie były 21 pionowe. niestety bez rezultatu. proszę o radę