anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia KDL-40EX500 - zepsuty ?

grzegorzu
Początkujący

Sony Bravia KDL-40EX500 - zepsuty ?

Witam
Mam takie pytanie telewizor co jakiś czas sam się wyłącza i po chwili z powrotem włącza.
Nie wiem czy to wina telewizora posprawdzałem już wszystkie kable i nic. Miał ktoś taki problem z tym telewizorem .

15 ODPOW. 15
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Zachowanie takie może być efektem zaników napięcia. Wtedy nic na to raczej nie poradzisz. No chyba że jakieś awaryjne zasilanie. Drugą opcją jest jakaś usterka telewizora ale tego bez technika raczej nie stwierdzisz.

olo2oo1
Początkujący

no i jak z tym Twoim telewizorem grzegorzu? coś się udało ustalić? wczoraj i dziś podobne rzeczy zaczęły dziać się z moim (również 40ex500). co kilkanaście minut telewizor sam się restartuje (chociaż jak narazie idzie od pół godziny bez problemu, wcześniej restart był już 2 razy co 15 minut), wyłącza się i od razu uruchamia się ponownie. używam go od roku i w tym okresie czasu tylko raz się to zdarzyło, ale dwa dni z rzędu to już chyba coś nie tak.

stubbs.
Użytkownik

Zapytam, gdzie mieszkacie. Lub może inaczej - jak doprowadzony macie prąd do domu? Czy jest kabel zakopany w ziemi czy zawieszony w powietrzu. Może przez silne wiatry, które nas nawiedzają teraz dzieje się coś takiego? Jedna z hipotez odnośnie zaniku prądu.

Spróbujecie ustawić na tej samej listwie inne urządzenie np. włączoną lampkę. Gdy TV się zrestartuje, to lampka tuż przed powinna przygasnąć.

Pozdrawiam Stubb
olo2oo1
Początkujący

ja mieszkam w bloku, więc chyba nie chodzi tu o bujanie kabla przez wiatr. poza tym do tego samego gniazda podłączony jest router i kino (sony bdv-e870) i one się nie resetują. problem dotyczy tylko tv.

Mylagos
Użytkownik

Spróbuj odłączyć całkiem TV od zasilania i daj mój postać parę godzin spokojnie. Jest to jakiś sposób, który być może pomoże.

olo2oo1
Początkujący

każda metoda dobra ;) sprawdziłem soft - aktualny.

olo2oo1
Początkujący

teraz to już przegięcie! w ciągu 3 minut zrestartował się 6 razy :c7

Mylagos
Użytkownik

olo2oo1 napisał(a):

teraz to już przegięcie! w ciągu 3 minut zrestartował się 6 razy :c7

Ojojoj, tak to na pewno nie powinno być. Zgłoś usterkę do serwisu Sony, tam się tym odpowiednio zajmą.

stubbs.
Użytkownik

Tak jak napisał Mylagos, najlepiej będzie jak zaopiekują się nim fachowcy:
POMOC TECHNICZNA SONY.

Pozdrawiam Stubb