Podziel się wrażeniami!
Witam
Zakupiłem telewizor 2 tygodnie temu a od 3 dni jest z nim problem. Rano po włączeniu nie ma wogóle obrazu (chociaż jest dźwięk) i trzeba go odłączyć od sieci na kilkanaście sekund i włączyć ponownie po czym obraz się pojawia. Dzieje się to tylko rano, po całonocnym przebywaniu telewizora w trybie Stand-by.
Czy wie ktoś co to może być, tv nadaje się do naprawy?
Pozdrawiam
Witam,
Proszę napisz czy po włączeniu rano dioda standby mruga jakoś inaczej. Często wskazuje ona kod błędu. Jeśli nie mruga jakoś dziwnie proponuje TV zgłosić do serwisu. Nie powinno być takich sytaucji - to nie telewizor kineskopowy który musi się rozgrzać
Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź. Nie, dioda nie mruga inaczej (czytałem o tym, że wskazuje ona kod błędu). Zapala się tylko na biało (w momencie, w którym powinno się pojawić logo SONY) i po chwili zmienia kolor na zielony.
Dzwoniłem wczoraj do konsultanta SONY, poprosił o zresetowanie tv do ustawień fabrycznych i ewentualnie jeśli wtedy będzie się działo to samo to zgłosić naprawę w domu.
Dzisiaj tv właczył się normalnie (po resecie ustawień) ale nie wiem jak długo będzie działał prawidłowo. Jakby coś się dalej działo to opiszę na forum jak sobie z tym serwis poradził.
Pozdrawiam
Myślałem, że reset do ustawień fabrycznych zrobiłeś za nim napisałeś. Jak pomogło to ok. W razie jakby co pisz.
Właśnie mam dokładnie to samo, reset nic nie pomógł... Wyłączyłem opcję stan czuwania, zobaczę może to jest przyczyną przy wybudzaniu?
Witam,
Opisz dokładnie coś się dzieje.
Pozdrawiam
Nadal to samo! Przy włączaniu brak obrazu.
Tak jak proponował @djrychu myślę, że w tej sytuacji pownineneś zgłosić tę sytuację w serwisie. Z tego co wiem to przyjeżdżają w ramach door-to-door.
Mam podobny problem, poczatkowo myslałem ze to zakłócenia po burzy, teraz, paradoksalnie w trakcie transmisji ME sytuacja powtarza sie po raz trzeci. Zanika obraz, dzwiek pozostaje...