Podziel się wrażeniami!
A więc mam problem taki że podczas podłączenia konsoli do telewizora przez HDMI wszystko działa można grać i sie bawić, ale po kilku godzinach od wyłączenia konsoli oraz telewizora okazuje sie że telewizor nie reaguje na żadne polecenia, odcięty jest pilot oraz przyciski na telewizorze podczas gdy konsola działa normalnie, dopiero gdy odłączy się telewizor od prądu to zaskakuje i wszystko działa normalnie. Prosie o pomoc oraz jakies konkretne wytłumaczenie jak zapobiegać takim przypadkom w przyszłości
Witam,
Napisz jaki model TV posiadasz.
Pozdrawiam
KDL-32S5500
Witam,
Dzięki. Myślałem, że masz model z AndroidTV który miał problemy z reakcją na pilota, ale Twój model jest dużo starszy. Trudno stwierdzić co jest przyczyną braku rekacji zarówno z pilota jak i przycisku na TV. Czy dzieje się to tylko w przypadku PS3 czy telewizji też?
Proponuję się skontaktować z supportem Sony:
https://www.sony.pl/support/pl/contact
Pozdrawiam
Dzieje się tak gdy kończę grać i nie zmienie w telewizorze pilotem wejscia HDMI 3 na AV2 oraz gry nie odłącze kabla HDMI, gdy tego nie zrobio po kilku godzinach telewizor nie reaguje na nic i wtedy musze odłączyc go całkowicie od prądu i podłączyć spowrotem aby reagował na polecenia, z konsola jest przeciwnie reaguje na wszystkie działania wykonane w jej strone. Z początku myślałem że kabel HDMI jest wadliwy jednakże sprawdziłem 3 kable i to nie jest to.
Witam,
Sprawdź jeszcze czy masz włączon Menu->Ustawienia->Ustawienia HDMI e. Jak tak to wyłącz je i sprawdź czy problem dalej występuje.
Pozdrawiam