anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony kd-55xe7005 Input lag

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
MagicMike
Poszukiwacz

Sony kd-55xe7005 Input lag

Witam, 

Od paru tygodni jestem posiadaczem telewizora Sony KD-55XE7005. Zachęciła mnie do zakupu recenzja gdzie chwalono niski Input lag.  Niestety parę rzeczy mu doskwiera. TV jest podłączony do PC z GTX 1080 przez hdmi i używam go do grania. Przy włączeniu trybu gra lub grafika poruszając myszką na ekranie nie czuć opóźnienia. Tylko problem jest taki, że w trybie ogólnym mogę ustawić obraz tak by wyglądał bardzo dobrze natomiast w trybie gry i grafika jest on beznadziejny, pozbawiony jasności i kolorów. Niestety nie mogę edytować ustawień obrazu w tych trybach. Mogę edytować tryb Ogólny ale wtedy widać opóźnienie w ruchu kursora po ekranie. Granie w "strzelanki" jest mocno utrudnione przez Input lag w trybie ogólnym.  Czy za niski Input lag odpowiada jakaś opcja ustawienia ekranu? Czy mogę jakoś edytować tryb gry by miał dobre kolory lub tryb ogólny by miał niski Input lag? 

Kolejna sprawa to nie mogę wejść w ustawienia ekranu. O co chodzi? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
MagicMike
Poszukiwacz

Dobra znalazłem rozwiązanie. Trzeba wybrać tryb gra, wcisnąć Home na pilocie>Ustawienia >Ustawienia systemowe >Obraz i tutaj możemy sobie ustawić wszystko tak by obraz wyglądał porządnie i nie było laga. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
MagicMike
Poszukiwacz

Dobra znalazłem rozwiązanie. Trzeba wybrać tryb gra, wcisnąć Home na pilocie>Ustawienia >Ustawienia systemowe >Obraz i tutaj możemy sobie ustawić wszystko tak by obraz wyglądał porządnie i nie było laga. 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Już miałem do Ciebie pisać w tej sprawie ale widzę, że sobie poradziłeś.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Kurczakovsky
Poszukiwacz

A miałbyś możliwość wrzucenia zdjęcia tych ustawień?

profile.country.PL.title
MagicMike
Poszukiwacz

Nie mam za bardzo czasu. A co potrzebujesz? 

profile.country.PL.title
Kurczakovsky
Poszukiwacz

Zdjęcia ustawień które wprowadziłeś że wygląda to porządnie i nie ma laga

profile.country.PL.title
MagicMike
Poszukiwacz

To bym musiał nagrać film chyba. Ustawienia w trybie gra są domyślnie takie, że jasność i kontrast jest na 80%, kolory są ustawione na Ekspert 1, wystarczy dać na ciepłe i już jest dużo lepiej. Brakuje zaawansowanych ustawień typu żywy kolor, zaawansowany kontrast itd. Można ustawić realizm, nasycenie, kontrast i jasność i chyba motion flow też. Lag praktycznie nie zauważalny.