Podziel się wrażeniami!
Witam,
Na wstępie nadmienie, że jestem świerzym użytkownikiem Sonki.
A więc:
Telewizor został podpięty przed kabel do routera ASUS RTN10U.
W ustawieniach sieci 3 komunikaty odnośnie połączenia dostępu lokalnego oraz internetu są OK.
Natomiast przy diagnostyce serwera wyskakuje komunikat abym sprawdził ustawienia sieciowe serwera oraz zapory internetowej.
Sprawdzam stan sieci na kompie i przy diagnostyce wykakuje, że system windows nie wykrył automatycznie ustawień serwera proxy sieci.
Jak uporać się z tym fantem?
Proszę o pomoc bo nie dojde sam ładu.
Witam,
Podobny wątek był już poruszany.
Wgraj najnowszą wersję oprogramowania ze strony:
https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-legacy-lcd-tv/kdl-46ex711/downloads/Z0000279
I daj znać czy poomogło.
Pozdrawiam
A więc tak, po ściągnieciu aktualizacji i wrzuceniu jej na pen drive podpinam pod telewizor po czym wykakuje tylko komunikat, że wykryto urządzenie przenośne i nic więcej.
Tak jakby nie widziało pliku na przenośce.. to irytujące szczerze powiem tyle problemów z podpięciem tv do neta jeszcze w życiu nie miałem.
Mam już w posiadaniu adapter wifi sony ale ta sama śpiewka.
Jakiś pomysł???
Witam,
Tak jak wspomniał @zbygaaj ściągnięty plik należy rozpakować i musi się znaleźć w głównym folderze.
Pozdrawiam
Rozpakowany plik wrzucałem w folderze co nie dało żadnych efektów oraz sam plik bin.
Jeżeli dobrze rozumiem to plik powinien startować automatycznie z pena po podłączeniu ale to się nie dzieje.
Witam,
Przebieg procesu aktualizacji znajdziesz w linku który podałem Ci wcześniej.
Pozdrawiam
Niestety to nie wygląda juz na samym wstępie jak powinno w podanej instrukcji ponieważ po podłączeniu tv nie reaguje na zamieszczony plik na dysku usb.
Nie startuje nie reaguje widzi pen driva plik na nim jak sprawdzam w "HOME" ale samo nie startuje a pliku ręcznie nie mogę odpalić.
Panowie nie wiem jak ale mi się udało odświeżyć treści i działa !!!
Jedno dodatkowe pytanie jakie servisy video powinny być dostępne???
Witam,
Czyli ostatecznie aktualizacji nie zrobiłeś? Może miałeś już zainstalowaną najnowszą wersję oprogramowania, a wystarczyło odświeżyć zawartość internetową.
Pozdrawiam