anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY KDL 50W805

profile.country.PL.title
Bredek
Poszukiwacz

SONY KDL 50W805

Witam. Jestem nowym i chciałbym zapytać co zrobić bo nie znalazłem odpowiedzi. W październiku 2016 kupiłem SONY KDL 50W805CBAEP i jestem mocno zawiedziony bo na ekranie zaczęły pojawiać się pasy kolorowe,obraz miga i skacze. Znajomy co naprawia TV stwierdził uszkodzenie jakiejś taśmy łączącej matryce i naprawa jest niemożliwa. Może ktoś ma jakiś pomysł, bo telewizor wisiał na ścianie i nikt go nie dotykał, jak również zabezpieczony był od przepięć z sieci.

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Cześć, zgłosiliśmy Twój problem do wsparcia technicznego, może oni będą w stanie coś poradzić. Odezwiemy jak tylko pojawi się od nich odpowiedź. 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Oto odpowiedź supportu:

W tej kwestii jedynie co mogę doradzić, aby klient skontaktował się z naszym autoryzowanym serwisem i tam może zapytać, czy jest możliwa naprawa urządzenia.

https://locator.sony/pl_PL/servicecenters/?zoom=5&latitude=52.16045&longitude=19.33594

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Bredek
Poszukiwacz

Witam

Obecnie telewizor naprawia się sam. Tyko czasami się zdarza, że skacze więc nie będę inwestował w naprawę. Zainwestowałem w zakup sporo i myślałem, że będzie długo służył jak poprzedni kineskopowy.

profile.country.PL.title
Bredek
Poszukiwacz

Witam

W temacie, który przedstawiłem odnośnie usterki w moim SONY KDL 50 W805C oddałem telewizor do naprawy i okazało się,że padła taśma łącząca matrycę z płytą i nie ma możliwości naprawy. Telewizor raz działa, częściej nie, jest to usterka nie z winy użytkownika  tylko chyba kiepskiej jakości wykonania. Szkoda zachodu muszę kupić nowy,pewnie koreański i może posłuży dłużej. Zawiodłem się na marce SONY, i tyle mam do powiedzenia w tym temacie. Może ktoś przed zakupem przeczyta i przemyśli, czy warto płacić za markę, która wysiadła po 3,5 roku eksploatacji.

pozdrawiam