anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony KDL500W829B z zestawem HT-CT370 łączenie ze słuchawkami BT

jakenobi1
Poszukiwacz

Sony KDL500W829B z zestawem HT-CT370 łączenie ze słuchawkami BT

Witam,

Mam tv KDL500W829B do tego podłączony jest kablem optycznym zestaw audio HT-370CT. Chciałabym słuchać dźwięku z tv na słuchawkach bluetooth JBLEverest 700. Zestaw audio łączy się ze słuchawkami bluetooth'em, ale dźwięku z tv w słuchawkach nie ma. Czy jest jakiś inny sposób, żeby połączyć słuchawki z tv poprzez bt? 

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

W Ustawieniach masz Bluetooth telewizora - spróbuj tak. A co do Soundbar to zastanawiam się, czy w ogóle tam jest przesył w obie strony, bo mi się wydaje że BT tylko przesyła z urządzenia do sounbaru, ale nie odwrotnie. Czyli słuchawki trzeba by parować z telewizorem... 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV
jakenobi1
Poszukiwacz

Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie podejrzewam, że zestaw jest tylko odbiornikiem. Niestety ten model tv jest jakiś "ułomny", w ustawieniach nie ma bluetootha, choć mój laptop go wykrywa (ale nie łączy).

Może tramsmiter do wejścia słuchawkowego rozwiąże sprawę?

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Ustawianie urządzenia Bluetooth Kroki 1. Naciśnij przycisk HOME i wybierz opcję [Ustawienia]. 2. Wybierz opcje [Ustawienia systemowe] → [Ustawienia Bluetooth]*. 3. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie w celu zakończenia konfiguracji. * Dostępność tej opcji zależy od modelu/regionu/kraju. Uwagi Urządzeniem Bluetooth, które można zarejestrować w telewizorze, jest tylko mysz Bluetooth (do wersji Bluetooth 3.0). Można zarejestrować maksymalnie 2 myszy. Poruszanie wskaźnikiem myszy Bluetooth jest możliwe tylko w przeglądarce internetowej.

http://download.sony-europe.com/pub/manuals/swt/Z018/Z018727111.pdf

Jeśli dobrze strzelam że to to... pytanie czy jest i czy BT obsługuje jakieś inne urządzenia.

Może poczekaj na info od SONY

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV
jakenobi1
Poszukiwacz

tak, faktycznie pod systemowymi znalazłam, niestety jest komunikat, że nie wykryto żadnych urządzeń pomimo wielokrotnego wyszukiwania, chyba rzeczywiście łączy tylko z myszami:)

Dzięki za pomoc, może SONY odpisze.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Temat juz wiele razy poruszany na forum. Aktualnie w żadnym TV Sony nie ma możliwości bezpośredniego podłączenia słuchawek Bluetooth nawet dla TV z Androiderm. Pozostaje jedynie transmiter Bluetooth podłączany do wyjscia słuchawkowego. Więcej m. in. tutaj:

https://community.sony.pl/t5/telewizory/sluchawki-bluetooth-a-tv-sony/m-p/2075866/highlight/true#M22...

Pozdrawiam