Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam tv KDL500W829B do tego podłączony jest kablem optycznym zestaw audio HT-370CT. Chciałabym słuchać dźwięku z tv na słuchawkach bluetooth JBLEverest 700. Zestaw audio łączy się ze słuchawkami bluetooth'em, ale dźwięku z tv w słuchawkach nie ma. Czy jest jakiś inny sposób, żeby połączyć słuchawki z tv poprzez bt?
W Ustawieniach masz Bluetooth telewizora - spróbuj tak. A co do Soundbar to zastanawiam się, czy w ogóle tam jest przesył w obie strony, bo mi się wydaje że BT tylko przesyła z urządzenia do sounbaru, ale nie odwrotnie. Czyli słuchawki trzeba by parować z telewizorem...
Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie podejrzewam, że zestaw jest tylko odbiornikiem. Niestety ten model tv jest jakiś "ułomny", w ustawieniach nie ma bluetootha, choć mój laptop go wykrywa (ale nie łączy).
Może tramsmiter do wejścia słuchawkowego rozwiąże sprawę?
Ustawianie urządzenia Bluetooth Kroki 1. Naciśnij przycisk HOME i wybierz opcję [Ustawienia]. 2. Wybierz opcje [Ustawienia systemowe] → [Ustawienia Bluetooth]*. 3. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie w celu zakończenia konfiguracji. * Dostępność tej opcji zależy od modelu/regionu/kraju. Uwagi Urządzeniem Bluetooth, które można zarejestrować w telewizorze, jest tylko mysz Bluetooth (do wersji Bluetooth 3.0). Można zarejestrować maksymalnie 2 myszy. Poruszanie wskaźnikiem myszy Bluetooth jest możliwe tylko w przeglądarce internetowej.
http://download.sony-europe.com/pub/manuals/swt/Z018/Z018727111.pdf
Jeśli dobrze strzelam że to to... pytanie czy jest i czy BT obsługuje jakieś inne urządzenia.
Może poczekaj na info od SONY
tak, faktycznie pod systemowymi znalazłam, niestety jest komunikat, że nie wykryto żadnych urządzeń pomimo wielokrotnego wyszukiwania, chyba rzeczywiście łączy tylko z myszami:)
Dzięki za pomoc, może SONY odpisze.
Pozdrawiam
Witam,
Temat juz wiele razy poruszany na forum. Aktualnie w żadnym TV Sony nie ma możliwości bezpośredniego podłączenia słuchawek Bluetooth nawet dla TV z Androiderm. Pozostaje jedynie transmiter Bluetooth podłączany do wyjscia słuchawkowego. Więcej m. in. tutaj:
Pozdrawiam