anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY XE9005 (KD-55XE9005) Problem/ Bug

profile.country.PL.title
konrad00
Nowicjusz

SONY XE9005 (KD-55XE9005) Problem/ Bug

Posiadam problem ze swoim TV SONY XE9005 (KD-55XE9005). Tutaj można obejrzeć, krótki film przedstawiający problem - https://www.youtube.com/watch?v=JkdSueLxnVc . Błąd / Bug pojawia się co około 10 sekund na youtube, netflix, hbo go, amazon prime itp. Właściwie wszędzie.

Telewizor jest na gwarancji. Po zgłoszeniu usterki, serwis zabrał tv i stwierdził, że nie widzi problemu, a sam błąd występuje na pewno przez słabe łącze internetowe. Obecnie odmówiono mi dalszej naprawy.

Internet jaki posiadam to UPC 300 Mb/s (połączony z TV ethernet), telewizor testowałem też na LTE. Błąd występuje identycznie na każdym łączu. Co najciekawsze po zrestartowaniu telewizora, błąd znika! Jednak kolejnego dnia znowu się pojawia, trzeba kilka razy zrestartować telewizor i jest szansa, że błąd zniknie.

Czytałem na forach o podobnych problemach z tym telewizorem, czy komuś może udało się wyeliminować ten problem? Może ktoś ma pomysł, czego to może być wina lub jak wymusić naprawę sprzętu?

W tv jest zainstalowane najnowsze uaktualnienie.

Kilka filmów pokazujących problem, na końcu widać stop klatki na których dokładnie widać bug (obraz się przycina, pojedyncze klatki są poszarpane). Problem występuje co około 10 sekund. Kilkukrotny restart telewizora, zazwyczaj eliminuje problem na jakiś czas. /// Several videos showing the ...
2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Cześć Konrad, spróbujemy to sprawdzić. A czy kontaktowałeś się już w tej sprawie z Sony Support? Można to zrobić telefonicznie lub poprzez formularz, dane kontaktowe tutaj: 
tel. +48 223060694
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Pozdrawiam, Agnieszka_J

profile.country.PL.title
ZambrzyckiZ
Poszukiwacz

Na filmie słabo to widać. Czy błąd pojawia się tylko na streamingu czy na telewizji też? i przy odtwarzaniu filmów z pendrive?

Jak tylko na streamingu/odtwarzaniu z pendrive to może być przegrzewający się SOC (w sumie tam nie ma się co przegrzewać) albo problem z pamięcią RAM dla SOC

Zainstaluj sobie też jakąś grę - np. Asphalt i zobacz jak na niej to wygląda bo jak walnięty SOC to w grze też będą problemy