Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie wszystkich.
Chciałabym poprosić o pomoc w odczytaniu informacji o przebiegu TV 50W705B. Nie jestem pewna czy to będzie w ciągu znaków znajdujących się w dolnym lewym rogu wyświetlonego menu serwisowego. Proszę o odczytanie tych informacji.
Link do obrazka - http://pl.tinypic.com/view.php?pic=sytppf&s=8
Z góry dziękuję za pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
tak - to co zaznaczyłas na czerwowno to jest ilość godz i włączeń (i nigdzie indziej nie ma zdublowania informacji), reszta informuje o czym innym
Cześć @Majka777 !
O tryb serwisowy należy zapytać serwis:
SONTRONIC Sp. z o.o.
ul. Czarnieckiego 9a
61-538
Poznań
61 8334941, 61 8334978
info@sontronic.pl
PRAM S.C.
ul. Połczyńska 115B
01-303
Warszawa
22 4282910, 22 4282912
serwis@pram.com.pl
Centrum Serwisowe MIK
ul. Chrobrego 22
26-600
Radom
48 3633166
recepcja@mik.radom.pl
My niestety nie posiadamy takich informacji.
Pozdrawiam serdecznie,
Karolina
Dziękuję za odzew.
Do menu serwisowego dotarłam dzięki tym - http://community.sony.pl/t5/telewizory/sprawdzenie-ilosci-przewpracowanych-godzin-bravia/td-p/401424 informacjom. Użytkownik 'Zimny_' , wyjaśnił jak to zrobić.
Napisał:
"Pojawi się tabelka. Na samy dole będą znaki ułożone w: zzzzz-xxxxx-yyyyy.
Z - oznacza ilość przepracowanych godzin
X- ilość włączeń. "
-----------------------------
Chodzi mi o to, że nie jestem pewna czy zaznaczony na obrazku (link w moim pytaniu) ciąg znaków, to ten o którym wspomina 'Zimny_' bo na dole na środku jest jeszcze inny długi ciąg znaków.
Może kto wie?
Pozdrawiam
XXX-YYY-ZZZ
ilośc godzin pracy - ilość włączeń - ilość godzin czuwania - o ile pamięć mnie nie myli
OK, dziękuję. Tyle, że ja nie pytam co znaczą te liczby _:)
Pytam czy ilość włączeń i ilość przepracowanych godzin przedstawiają liczby zaznaczone na czerwono czy jakieś inne (np, te po środku)
Pięknie dziękuję za odpowiedź.
Mam jeszcze jedno pytanie.
Jeśli liczniki były zerowane, to czy mażna ten fakt jakoś sprawdzić?
Jeśli tak, to w jaki sposób?
Plukaszcz
Moim zdaniem to:
XXX - czas pracy TV
YYY - ilość startów TV
ZZZ - czas pracy matrycy.
Powyższe wnioskuję z uwagi na:
1. Kiedy dostałem TV XXX i YYY były identyczne. Aktualnie się "rozjechały" o kilkanaście godzin. Taki czas odpowiadałby wykorzystywaniu TV jako Radia, kiedy wyłączyłem obraz ("Actrion menu"-->"Wyłącz obraz").
2. Włączyłem 3 razy TV i i YYY się nie zmieniło. Wyjąłem wtyczkę i włączyłem ponownie. Pojawiło się logo Androida (boot'owanie systemu), a YYY sprawdzone później wzrosło o 1.
Mój model to 55W755C