anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Telewizor 4k - pendrive?

ROZWIĄZANE
Ania_96
Poszukiwacz

Telewizor 4k - pendrive?

Hej wszystkim! :slight_smile:

Chciałam się spytać o dwie rzeczy, bo nie znam się na technologii zbytnio i czegoś nie rozumiem :flushed:

1. Czy mogę w tym telewizorze  ->  Sony KD-49X8309C

oglądać filmy nagrane na pendrive? Czy on ma jakiś dysk wewnętrzny, że to się kopiuje z pedrive na tv, czy po prostu wsadzam i to się odtwarza?

2. Mój pendrive jest trochę stary, takie coś  - Kingston DataTraveler R500 16GB Retail

czy będzie się nadawał, by oglądać z niego filmy?

Czy muszę kupić nowy? Bo podobno trzeba lub lepiej jest kupić dysk zewnętrzny, to prawda?

Jeśli tak, to jaki mam kupić?

3. I czy będzie czytać filmy w mkv z napisami?

Będę ogromnie wdzięczna za pomoc :smileyhappy::smileycat:

Powód edycji: post zawierał komercyjne linki zewnętrzne, co nie jest zgodne z regulaminem forum Sony. 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Do codziennego użytku 64 GB starczy :slight_smile:  i jest to najmniejszy pendrive do rejestracji jako dysk do nagrywania w TV filmy 1080p na 4k wyglądają dużo lepiej niż programy HD z naziemnej czy z kablówki :slight_smile: co do rozciągnięcia obrau mnie osobiście to nie przeszkadza mam wypełniony ekran TV w całości w opcjach możesz to zmienić na oryginalny rozmiar z pasami na górze i na dole.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

1 Możesz oglądać film się nie kopiuje do TV oglądasz go bezpośrednio z pendriva.
2 Będzie się nadawał jednak kupiłbym już pendriva USB 3.0.Dysk się długo zaczytuje chcociaż w przyszłym tygodniu zaczyna się aktualizacja do Android 6 może się zmieni
3 Tak będzie czytać mkv z napisami

Ania_96
Poszukiwacz

Suuper:smileyyahoo: dzięki wielkie zbygaaj :kissing_heart:

Ok, czyli kupuję pendrive, a jak duży ma być rozmiar, żebym mogła np. oglądać film w 4k z pendrive?

Aktualizacja czego ma być?

I czy film w 4k nie będzie się zacinał z pendrive?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

film 4k to jakieś 45-50 GB czyli pendrive co najmniej 64GB kodek H265 filmy idą płynnie może być problem z samym filmem nie wiem na ile ripowanie (zgrywanie do mkv) jest pozbawione błędów.I jak pisałem jak pendrive to USB 3.0 tym bardziej jako dysk do nagrywania. Aktualizacja ma być do ANDROIDA 6 i to już w przyszłym tygodniu.

Ania_96
Poszukiwacz

Dzięki za odpowiedź, już prawie wszystko wiem :innocent:

Ok, usb 3.0 zpamiętam, a jeśli więcej niż 64gb na pendrive, to czy nie lepiej kupić ten dysk zewnętrzny?

Co się bardziej opłaca wg Ciebie?

I czy te dyski naprawdę się zacinają przy odtwarzaniu?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Wiesz co musisz zdecydować do jakiś pendrive 128GB to jakieś 150 zł za 150 zł kupisz dysk HDD około 500GB to znaczna różnica ale pendrive nie ma części ruchomych co nie znaczy ,że nie padnie ale nie kręci się :).Jeżeli chodzi o nagrywanie z TV na takim pendrive 128GB można nagrać około 60h jednak dysk HDD trzeba odłączać od TV bo znany jest problem i długiego zaczytywania dysku HDD 1TB to czas około 15 minut ! oraz tego ,że się kręci non stop nawet przy wyłaczonym TV.Zobaczymy czy coś się zmieni po aktualizacji o której pisałem.Dysk 3.0 nie zatnie CI się przy odtwarzaniu ani pendrive ani HDD no chyba ,że się uszkodzi  ale zakłądamy normalną pracę :slight_smile: pzdr.

Ania_96
Poszukiwacz

Wow, no to się sporo dowiedziałam, dzięki :yahoo:

Dużo wiesz na ten temat. :wink:

To jednak dysk na razie sobie daruję, czy starczy mi na początek ten pendrive 64 gb?

Właśnie, a co z filmami 1080p na tv 4k? Czy ten obraz będzie jakiś rozciągnięty i gorszy, czy jak to się ogląda?

pzdr:smileyyahoo:

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Do codziennego użytku 64 GB starczy :slight_smile:  i jest to najmniejszy pendrive do rejestracji jako dysk do nagrywania w TV filmy 1080p na 4k wyglądają dużo lepiej niż programy HD z naziemnej czy z kablówki :slight_smile: co do rozciągnięcia obrau mnie osobiście to nie przeszkadza mam wypełniony ekran TV w całości w opcjach możesz to zmienić na oryginalny rozmiar z pasami na górze i na dole.

Ania_96
Poszukiwacz

No to pięknie, właśnie to chciałam wiedzieć :smileyyahoo::smileyangel:

Ogromnie dziękuję za fachową pomoc :kissing_heart:

Jeśli nie będę czegoś jeszcze wiedzieć to napiszę.