Podziel się wrażeniami!
Wreszcie nadszedł czas na nowy telewizor 5600zł to maksymalna kwota jaką mogę przeznaczyć, oczywiście mile widziane jeśli coś zostanie bo następny zakup to będzie odtwarzać blu ray. Odległość od ekranu ponad 3m, generalnie wymagam od telewizora, żeby posłużył co najmniej 4 lata, bo nie będę miał możliwości wcześniejszej wymiany, także dobrze jakby był jak najnowocześniejszy w tej cenie. Przekątna to wiadomo, im więcej tym lepiej, ale tak co najmniej 37 cali. Pomożecie?
morano napisał(a):
CS Bielsko: zasady tej przedłużonej gwarancji są takie jak normalnej?
morano napisał(a):
Zimny jak będzie gorszy sygnał to mam możliwość odsunięcie fotela, podałem odległość od kanapy, ale to nie jest jakaś wyrocznia. Jeśli chodzi o żywotność to nie wymagam, żeby był zawsze najlepszy w swojej klasie bo po roku i tak będzie się o nim mówić, że stary model. Chodzi mi o bezstresowe oglądanie, oraz obsługę standardów które są na horyzoncie, czyli jak np. mpeg-4, nie muszę mieć wszystkiego najnowszego
Morano tak jak poprzednicy, naprawdę niewiele osób może pozwalać sobie na wymianę telewizora co 2-3 lata i np. ja do tego grona nie należę, także zakup robiłem z myślą o dłuższej perspektywie czasu. Jeśli nie jesteś absolutnym fanem nowinek technicznych, to w5500 może i 7-10lat służyć, nie ma powodu dla którego nie mogłoby tak być. Obsługuje już teraz standardy które dopiero będą w użyciu w Polsce za parę lat (mpeg-4).
ślimak: wiesz cyfrówka zawsze się przyda
Dzięki wszystkim za pomoc, telewizor zakupiony już tydzień temu i jak na razie jest super! Fakt, że ilość możliwych ustawień jest dość przytłaczająca i nie wszystko rozgryzłem. Teraz mam pytanie gdzie mógłbym sprawdzić ilość przepracowanych godzin? Tak na wszelki wypadek, zeby sprawdzić czy się zgadza. I druga sprawa czy przez wejście USB nie będzie problemu z czytaniem RAWów?
Przez USB nie ma problemu z RAWami. A Ilość przepracowanych godzin możesz sprawdzić w menu serwisowym. Jest specjalna sekwencja klawiszy do wejścia tam. Ale nie radzę tak szperać. Jeśli przez przypadek zmienisz jakąś wartość, "uszkodzisz" LCD. Sam znam mnóstwo przypadków, jak ludzie wchodzili zobaczyć ile przepracował godzin i przez przypadek nacisnęli to, czego nie powinni. Efekt smutny, od całkowitej blokady LCD, po zmianę kolorów, rozmazanie obrazu itd. Z tego co wiem, gwarancja nie pomaga. To jest menu serwisowe i tylko serwis może tam wchodzić, a wchodząc robisz to na własne ryzyko.