Podziel się wrażeniami!
Witam. Dlaczego nie mogę zainstalować ponownie aplikacji Kodi, którą wcześniej miałem lecz z uwagi na popełniony błąd krok po kroku wprowadzenia wtyczek, musiałem odistalować. Czyżby taką aplikację można istalować tylko jeden raz !!!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Nie mogłem znaleźć w przeglądarce Opera i zainstalować Kodi, ale już jest wszystko OK.
Witam,
Każdą aplikację na AndroidTV możesz instalować wiele razy.
Pozdrawiam
A jaki otrzymujesz komunikat?
Dziękuję za informację i pozdrawiam.
Mam ten telewizor od 4 miesięcy i oto nieprawidłowości, które w nim zaobserwowałem:
1. Skandalicznie wolno działające menu dotyczące ustawień satelitarnych, naziemnych. Edycja kanałów to już prawdziwa mordęga. Jeśli ktoś chce ustawić sobie preferowanego satelitę i przełączać z kanału na kanał to ok. Ale jeśli ktoś chciałby sobie poukładać samemu listę kanałów to ze względu na niezwykle wolne działanie edytora jest to praktycznie niemożliwe
2. Błędy z odtwarzaniem wideo w aplikacjach. Najczęściej obserwuję je w Player i Ipli. Przy próbie wyświetlenia materiału często pojawia się Błąd. Pomaga reset telewizora a czasami tylko szczęście.
3. Tryb Live Football zawsze można włączyć z poziomu Action Menu, bezpośrednio z pilota zazwyczaj nie działa.
4. W aplikacji TVP Stream wyświetlany obraz jest często (nie zawsze) ciemny. Pomaga włączenie opcji Live Football ale przed wejściem do aplikacji, o ile nie wyłączy się podczas uruchamiania aplikacji. Wtedy trzeba próbować do skutku.
5. Telewizor restartuje się podczas zappingu po kanałach satelitarnych. Głupieje najczęściej jeśli szybko przełączamy kanały, których nie mamy w wykupionym pakiecie (moduł Cyfrowego Polsatu)
6. Brak możliwości odtwarzania treści wideo z poziomu przeglądarki Opera.
Denerwuje mnie szczególnie problem opisany w punkcie 1 bo dyskwalifikuje go dla tych użytkowników, którzy chcieliby coś więcej niż przełączanie kanałów góra-dół. mam nadzieję, że w nowej wersji oprogramowania zniknną opisane przeze mnie problemy.
Rozwiązanie punktu 1 znajdziesz tutaj
https://community.sony.pl/t5/telewizory/aktualizacja-do-sony-android-tv-kiedy/td-p/2180403
Być może SonyEditor rozwiązuje po części problem ale Sony niestety na razie nic nie zrobiło by usprawnić działanie menu i edytora w samym tv, w tej chwili po prostu się nie da.
Jeszcze przypomniała mi się jeszcze jedna niedoskonałość. Na satelicie słabo działa opcja Guide. Opisy programów wczytują się wybiórczo, często wielogodzinne oglądanie jednego programu nie pomaga i nadal nie jest dostępny opis nawet bieżącej pozycji. O dziwo włączenie Guide zawsze powoduje przełączenie na kanał polsat Sport News w tle (Preferowany satelita, moduł CI Cyfrowego Polsatu)
A to przepraszam - myślałem ze pomogłem ale widzę ze wolisz dalej pomstowac producenta zamiast ułożyć sobie listę sprawnie szybko
Nie chodzi o pomstowanie. Po prostu nie spotkałem się w żadnym tunerze sat z tak wolno działającym menu dlatego moje zdziwienie, że bezpośrednio w TV jest to tak ospałe. Sony Editor potestuję - dzięki.