anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

TV KDL-43W809C

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
ojciec2008
Użytkownik

TV KDL-43W809C

Witam. Dlaczego nie mogę zainstalować  ponownie aplikacji Kodi, którą wcześniej miałem lecz z uwagi na popełniony błąd krok po kroku wprowadzenia wtyczek, musiałem odistalować. Czyżby taką aplikację można istalować tylko jeden raz !!!

17 ODPOW. 17
profile.country.PL.title
_G_D_A_
Użytkownik

Nie mogles się spotkać bo żaden tuner sat nie działa na androidzie tak jak Sony

profile.country.PL.title
Kultura.Fizyczna
Poszukiwacz

Telewizor został zaktualizowany już kilka miesięcy temu do Android 6, pobrał też dziś kolejną aktualizację. Telewizor jest jak nowonarodzony. Wiele nieprawidłowości zniknęło. Napsioczyłem na niego więc muszę wiele rzeczy odwołać.

1. Menu ustawień działa zdecydowanie szybciej. Szału nie ma ale da się w końcu używać. Szkoda, że podczas segregowania kanałów zastępują się miejscami a nie segregują tak jak w SonyEditor.

2. W aplikacjach player i Ipla nareszcie nie ma błędów z wyświetlaniem wideo. Dodatkowo Ipla została zaktualizowana i można oglądać materiały live. Szkoda, że player nie jest dostępny w nowej odsłonie. Materiały pojawiają się z opóźnieniem w porównaniu do aplikacji mobilnej czy www.

3. Tryb Live Football zaczął działać z pilota.

4. Aplikacja TVP Stream działa poprawnie. Zauważyłem jednak inne problemy z nią. Po ok. 3 godzinach oglądania aplikacja się zatrzymuje, trzeba ją włączyć jeszcze raz. Obraz na kanałach TVP 3 i TVP Info nie zawsze przeskalowuje się do najlepszej jakości. Niekiedy trzeba uruchomić aplikacje jeszcze raz lub mieć szczęście. 

5. Restarty telewizora są zdecydowanie rzadziej. Zdarzają się sporadycznie. Częściej zdarza się restart modułu Cyfrowego Polsatu. Tracimy możliwość dekodowania kanałów na kilkanaście sekund. Nie jest to duży problem i na tyle uciążliwy by myśleć o zewnętrznym dekoderze satelitarnym.

6. Przeglądarka Opera ma teraz możliwość przeglądania treści wideo. Działa to na niektórych stronach, nie zawsze dobrze ale po TV nie ma co się spodziewać komputera. Plus, że Sony się tym zajęło.

7. Wczytywanie przewodnika po programach jest znacznie lepsze, szybsze. Być może ma tu znaczenie nadawanie EPG w różnej postaci przez różnych nadawców ale na jednym kanale wczytuje się na 3 dni, na innych na dwie pozycje. Jest tu jeszcze miejsce na prace ale jest lepiej. Po wciśnięciu GUIDE telewizor nie przełącza się już na inny kanał niż ten oglądany.

Niestety powstał też nowy błąd. Przy ręcznym programowaniu nagrań nie można zaprogramować kanału z którego chcemy nagrać. Domyślnie ustawiony jest obecnie oglądany kanał, przy próbie zmiany aplikacja się wyłącza. Gdy chcemy nagrać ręcznie, trzeba ustawić kanał z którego chcemy nagrać i dopiero zaprogramować nagranie.

Wraz z dziś pobraną aktualizacją zablokowano możliwość edycji listy kanałów satelitarnych w Ogólny satelita. To jakiś żart ze strony techników? Teraz najdrobniejszej modyfikacji na liście trzeba dokonywać poprzez Sony Editor! 

Jeszcze do poprawy:

1. Błąd, którego nie dostrzegłem wcześniej bo dopiero teraz zakupiłem amplituner Pioneer VSX 831. Podłączyłem go w taki sposób by można było sterować głośnością amplitunera pilotem do TV. Działa, ale pasek graficzny poziomu głośności na TV zacina się, przeskakuje od razu z 30 do 50 itp.

2. Niekiedy przy włączeniu telewizora nie wyświetla on kanałów i z problemami reaguje wtedy na polecenia z pilota. Albo restartuje się wtedy sam, albo trzeba go zrestartować z pilota, wtedy jest ok. Problem moim zdaniem wiąże się z określonymi ustawieniami. Podejrzewam, że przy włączonej aktualizacji kanałów na Ogólny satelita zaczynają się problemy. Po wyłączeniu aktualizacji wydaje się, że jest ok. Czy to to? Czy coś innego? Nie mam pewności.

3. Nagrywanie. Jeśli nagrywam z DVB-S to powinna być możliwość włączenia DVB-T, tak jak można przełączyć na użądzenia zewnętrze, takie jak zewnętrzny dekoder czy DVD. I w drugą stronę: jeśli nagrywam z DVB-T to powinienem mieć możliwość włączenia DVB-S. To są niezależne głowice i da się to zrobić. marzeniem byłaby też możliwość nagrywania z urządzeń zewnętrznych, ale tu podejrzewam, że są ograniczenia techniczne i licencyjne.

profile.country.PL.title
Kultura.Fizyczna
Poszukiwacz

Telewizor został zaktualizowany do Androida 7. Niestety przestała działać aplikacja TVP Stream, jest tylko dźwięk. Można liczyć na aktualizację, która zniweluję tę niedogodność? Chętnie wrócę do Androida 6 bo brak TVP Stream jest dotkliwy.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@Kultura.Fizyczna pamietaj, że za aplikacje na AndroidTV odpowiada ich twórca a nie producent TV. Daltego pytanie kieruj do TVP.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Kultura.Fizyczna
Poszukiwacz

Aplikacja przed aktualizacją oprogramowania działała poprawnie. To działanie producenta a nie TVP spowodowało, że teraz jest tylko sam dźwięk bez obrazu. Poza tym jeden z użytkowników tego forum opisywał, że podobny objaw po aktualizacji pojawił się w aplikacji Eurosport Player. W przypadku TVP przed aktualizacją oprogramowania transmisje działały w miarę poprawnie także ze strony sport.tvp.pl. Teraz jest to festiwal przycinek i zawiech. Za dużo "przypadków" by mieć pretensję tylko do TVP czy (tego osobiście nie mogę potwierdzić) Eurosportu.

Niestety nie dostrzegam poprawy po aktualizacji. Nadal przy ręcznym programowaniu nagrywania nie można zmieniać kanału z którego ma być dokonane nagranie. Nadal po podłączeniu kina domowego obsługa głośności z poziomu pilota do TV działa ze spóźnioną reakcją. Teraz jeszcze brak TVP Stream 🙂

profile.country.PL.title
snovvy77
Użytkownik

I nie zmienisz kanału podczas nagrywania bo moduł który posiadasz jest jednostrumieniowy. I nie jest to wina TV tylko modułu CAM.

profile.country.PL.title
Kultura.Fizyczna
Poszukiwacz

Nie chodzi o zmianę kanału podczas nagrywania - tu jest wszystko jasne: moduł jest jednostrumieniowy ale przede wszystkim telewizor ma jedną głowicę. Chodzi o ręczne programowanie nagrywania. Oglądając np. Polsat i chcąc zaprogramować nagranie wpisujemy godzinę rozpoczęcia, godzinę zakończenia, datę i kanał. W przypadku oglądania Polsatu będzie on tam wpisany domyślnie i nie można tego zmienić. Przy próbie wpisania innego kanału telewizor automatycznie wraca do menu GUIDE. Błąd jest łatwy do obejścia bo wystarczy najpierw przełączyć na kanał z którego będzie się chciało ręcznie zaprogramować nagranie. Jednak wystepuje i nie jest naprawiany w kolejnych wersjach oprogramowania.

Jeśli jesteśmy przy nagrywaniu to jest jeszcze jedna sprawa. Moduł jest jednostrumieniowy, jest jedna głowica więc są ograniczenia. Jednak przy nagrywaniu z satelity telewizor nie powinien blokować dostępu do kanałów naziemnych i na odwrót. Niestety blokuje i to też warto poprawić.

profile.country.PL.title
Kultura.Fizyczna
Poszukiwacz

Po raz pierwszy od aktualizacji do Androida 7 chciałem zgrac na pendrive'a listę kanałów. Niestety zgrywa się niekompletna. W dziale DVB-T i General Sat kanały nie mają nazw a w preferowanym satelicie są wymieszane kanały sat i dvb-t, mają zupełnie inną kolejność niż w TV. Co jest nie tak? Aktualizacja do Androida zepsuła możliwość zgrywania listy?