Podziel się wrażeniami!
Dzien dobry mam problem pytanie kupiłem soundbar jbl cinema base i podłączyłem tv kablem hdmi arc wejscie i tv co pare chwil soundbar gra i dzwiek znika i na tv pokazuje sie błąd komunikacji tak samo soundbar podłączony optykiem do bluray panasonic i to samo a jak podłącze tv optykiem samym to hula i o co tu chodzi w ustawieniach widnieje w bravia sync na liscie po czym znika prosze o rade
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Dziekuje jakby co wszystkim sprawa sie wyjasniła blu ray panasonica wysyła sygnał do tv i wtedy tv odrzuca soundbara dziwne odłączyłem panasa i widzi tv go bez problemu i steruje itd.pozostało mi podłączyc tv i soundbara przez optyk i wszystko smiga nawet panas dziwna akcja ale cóż złośliwość rzeczy martwych wszystkiego dobrego w nowym roku pozdr
Witam,
Jeśli dźwięk zanika w soundbarze zarówno przy podłączonym TV Sony jak i bluray Panasonica to problem może tkwi w samych ustawieniach soundbara. Jeśli posiada funkcję sterowania przez HDMI to wyłącz ją.
Pozdrawiam
tylko ze to jbl cinema base nie ma opcji wyłaczania jedynie wejscie hdmi arc i optyk i to wszystko
Mam 4 w tym na orginalne sony i to samo dziwne a soundbar zarabiscie gra pozdr
Dziekuje jakby co wszystkim sprawa sie wyjasniła blu ray panasonica wysyła sygnał do tv i wtedy tv odrzuca soundbara dziwne odłączyłem panasa i widzi tv go bez problemu i steruje itd.pozostało mi podłączyc tv i soundbara przez optyk i wszystko smiga nawet panas dziwna akcja ale cóż złośliwość rzeczy martwych wszystkiego dobrego w nowym roku pozdr