Podziel się wrażeniami!
witam
pierwszy problem-pierwszy post.
tv mam od około miesiąca.
w opisie tv, który kupiłem widniało, że ma aplikację tvnplayer.
nie ma jej nigdzie. (ale są inne, np. youtube, facebook)
napisałem do pomocy online sony i odpowiedziano mi, że:
1 mail: uprzejmie informuję iż aplikacja SEN działa na terenie Polski tylko dla Playstation.
Niestety nie ma możliwości jej prawidłowego użytkowania w przypadku telewizorów
2 mail: proszę odświeżyć zawartość internetową telewizora.
Proszę także upewnić się, że ma Pan najnowszą wersję oprogramowania.
aktulizacja jest najnowasza.
zawartość internetową okświżyłem kilkukrotnie.
proszę o pomoc i informację:
czy ja robię coś źle? czy mam wadliwy tv?
poziom kompetencji w tej firmie poraża ! Proponuję Ci zrestartowanie tV do ustawień fabrycznych ale ze wszystkim czyli pełny restart z szukaniem kanałów naziemnych włącznie czasami to pomaga bo restart z zachowaniem pewnych funkcji czasami nic nie daje.Jeżeli to nie pomoże to spróbuj ponownie.Potem to już serwis albo zadzwoń bezpośrednio na infolinię i tam zadaj to pytanie może trafisz na kogoś co tam kuma.Kiedyś nie miałem usługi SEN i pełen restart pomógł.A ten co Ci tych rad mailem udzielał to chyba miał SEN albo w nim był ! Acha no i wszystko niestety bierze w łeb jeśli chcesz to faktycznie odbierać za granicą a jeżeli w Polsce to musi działać ! ! !
dzięki wielkie za odpowiedź.
post i treściwy i z przesłaniem
tv używam w Polsce.
spróbuje z ustawieniami fabrycznymi.
wczoraj szukałem zawartości internetowej na połączeniu kablowym, ale również bez efektów.
i tak dla pewności:
tvnplayer powinien znajdować się koło facebook i youtube, czyli w menu: aplikacja, które pojawia się po wciśnięciu HOME
MENU ->Treści Internetowe i tam masz wszystkie iPle,TVP,youtube itd no i TVNPlayer też powinien być pzdr
ok. tylko na moim pilocie nie ma "Menu" (nie widzę?).
zamiast tego mam "home" i "sen"
pomoc mailowa sony sugeruje restart routera - to jeszce przede mną
Tak masz rację HOME ale w SEN też powinieneś znaleźć te aplikacje tzn na pewno tam są !
wczoraj stał się cud i wieczorem aplikacje pojawiły się.
tvp.vod i tvnplayer dodatłem do ulubionych.
dziś znów ich nie ma - SEN nie działa.
dwie ww. aplikacje zostały dodane do ulubionych (szybsze menu), ale się nie ładują - info "sprawdź połączenie sieciowe". równolegle youtube działa bez problemu.
może to kwestia słabego łącza 2mb (?)
a może muszę jakoś aktywować konto SEN przez www?
jestem na tym etapie, ale w SEN nie mogę znaleźć opcji "podłącz konto" (co ma być zrobione zgodnie z instrukcją na www).