Podziel się wrażeniami!
Posiadam tv 65W857c. Z google cast korzystam tylko do oglądania HBO GO bo działa mi stabilniej niż z apliacji jeśli chodzi o prędkość internetu (w aplikacji wielokrotnie w czasie filmu mam resetowanie się jakości obrazu, ustawia się tak jak gdybym włączył film po raz pierwszy). Gdy wrzucę obraz z telefonu i uruchomię film to nie mogę wejść w ustawienie obrazu bo zrywa mi połączenie google cast. Czy wiecie jak w tym przypadku wejść do ustawień obrazu ? Nie muszę mieć dostępu w czasie filmu, może być nawet bez castowania, byleby można było ustawić.
Cześć,
Polecamy zgłosić ten problem poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
Witam,
Uruchom ustawienia Action Menu w trakcie korzystania z Google Cast. W Action Menu powinieneś mieć możliwość zmiany ustawień obrazu.
Pozdrawiam
Ale mój problem nie polegał na tym, że nie wiem jak zmienić ustawienie obrazu Wiem, że do ustawień trzeba wejśc poprzez "Action Menu", problem polega na tym, że w momencie uzycia tego przycisku na pilocie tracę połączenie cast.
mogę Ci tylko potwierdzić że mam tak samo i jest to standardowe zachowanie w niektórych aplikacjach video np. w Kodi przy niektórych opcjach obrazu po włączeniu filmu i action menu też wraca do menu.
Witam,
Skontaktowałem się w tej sprawie z supportem Sony i taką oto odpwiedź otrzymałem:
W przypadku kiedy poprzez połączenie cast wysyłana jest aplikacja, której nie obsługuje fabrycznie telewizor jakiekolwiek działania, typu: próba zmiany trybu obrazu "wyrzuca" link przesyłany przez telefon do odbiornika i uniemożliwia korzystanie z tej funkcji.
Pozdrawiam
To po co taki bajer w tv skoro obsługuje tylko fabryczne aplikacje. To ma sens gdy można wszystko przesłać na tv.