Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich!
Mam pytanie czy ktoś wie może, gdzie produkowane są modele telewizorów KLD46W4710? Może ktoś na forum jest szczęśliwym posiadaczem tego odbiornika i miałby ochotę podzielić się wrażeniami odnośnie użytkowania w/w LCD.
pewnie w chinach.
Nie prawda. Modele KDL46W4710 są produkowane w Hiszpanii.
ja tylko wyraziłem swoją ironie. Czytając poprzednie wpisy na forum (np. TIMER który nie działa w grudniu lub inne) można wnioskować że to jednak chiny.
zupełnie niepotrzebne złośliwości.
Nie wiem gdzie ten model jest produkowany (zresztą odpowiedział już CS Bielsko) Wiem, ze Sony w Europie ma dwie fabryki: w Hiszpanii (Barcelona) i na Słowacji (Nitra) i tam jest większość produkcji na Europę.
op35 napisał(a):
ja tylko wyraziłem swoją ironie. Czytając poprzednie wpisy na forum (np. TIMER który nie działa w grudniu lub inne) można wnioskować że to jednak chiny.
zgadzam się z przedmówcą ale proszę też kolegę żeby poczytał sobie na forum "problem z TIMEREM" to szanowny kolega dojdzie do takich samych wniosków że w/w wada obejmuje 100% TV z konkretnym numerem softu.
scarface napisał(a):
zupełnie niepotrzebne złośliwości.
Nie wiem gdzie ten model jest produkowany (zresztą odpowiedział już CS Bielsko) Wiem, ze Sony w Europie ma dwie fabryki: w Hiszpanii (Barcelona) i na Słowacji (Nitra) i tam jest większość produkcji na Europę.
W kwesti formalnej ; są składane, a nie produkowane.
Akurat tu się nie mogę zgodzić do końca gdyż w przypadku elektroniki zaawansowanej możemy mówić o produkcji w danym miejscu z góry jednak zakładając że większość z podzespołów jest produkowana (często też składana właśnie) w innych wyspecjalizowanych fabrykach/laboratoriach. Podobnie jest z produkcją samochodów, z których większość montowana jest w zakładach produkcyjnych.
generalnie w przypadku elektroniki używa się już terminu produkcja dla zakładu końcowego.