anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

W jakim kraju produkowany jest ten model KDL 46W4710 ?

easydog
Początkujący

W jakim kraju produkowany jest ten model KDL 46W4710 ?

Witam wszystkich!
Mam pytanie czy ktoś wie może, gdzie produkowane są modele telewizorów KLD46W4710? Może ktoś na forum jest szczęśliwym posiadaczem tego odbiornika i miałby ochotę podzielić się wrażeniami odnośnie użytkowania w/w LCD.

9 ODPOW. 9
profile.country.pl_PL.title
vinci77
Poszukiwacz

pewnie w chinach.

oldguest
Początkujący

Nie prawda. Modele KDL46W4710 są produkowane w Hiszpanii.

vinci77
Poszukiwacz

ja tylko wyraziłem swoją ironie. Czytając poprzednie wpisy na forum (np. TIMER który nie działa w grudniu lub inne) można wnioskować że to jednak chiny.

scarface-----
Początkujący

zupełnie niepotrzebne złośliwości.

Nie wiem gdzie ten model jest produkowany (zresztą odpowiedział już CS Bielsko) Wiem, ze Sony w Europie ma dwie fabryki: w Hiszpanii (Barcelona) i na Słowacji (Nitra) i tam jest większość produkcji na Europę.

piotr8729
Początkujący

op35 napisał(a):

ja tylko wyraziłem swoją ironie. Czytając poprzednie wpisy na forum (np. TIMER który nie działa w grudniu lub inne) można wnioskować że to jednak chiny.

W Chinach są produkowane ..... piloty. A fora są od tego żeby głównie zapytać się jak coś nie działa, jak nie wie jak coś podłączyć albo wyrazić swoje niezadowolenie z produktu. Jestem pewien, że większość użytkowników jest w pełni zadowolona ze swojego sprzętu i nie pisze o tym bo .... siedzi przed TV i podziwia nowe technologie. A sprzęt jak każdy inny ulega awarii, tylko % tych awarii w każdej marce jest inny.

vinci77
Poszukiwacz

zgadzam się z przedmówcą ale proszę też kolegę żeby poczytał sobie na forum "problem z TIMEREM" to szanowny kolega dojdzie do takich samych wniosków że w/w wada obejmuje 100% TV z konkretnym numerem softu.

Razak-----
Początkujący

scarface napisał(a):

zupełnie niepotrzebne złośliwości.

Nie wiem gdzie ten model jest produkowany (zresztą odpowiedział już CS Bielsko) Wiem, ze Sony w Europie ma dwie fabryki: w Hiszpanii (Barcelona) i na Słowacji (Nitra) i tam jest większość produkcji na Europę.

Dokładnie, a o ile niczego nie pomyliłem to ten model jest produkowany w Hiszpanii...

Ernet-----
Poszukiwacz

W kwesti formalnej :) ; są składane, a nie produkowane.

scarface-----
Początkujący

Akurat tu się nie mogę zgodzić do końca gdyż w przypadku elektroniki zaawansowanej możemy mówić o produkcji w danym miejscu z góry jednak zakładając że większość z podzespołów jest produkowana (często też składana właśnie) w innych wyspecjalizowanych fabrykach/laboratoriach. Podobnie jest z produkcją samochodów, z których większość montowana jest w zakładach produkcyjnych.

generalnie w przypadku elektroniki używa się już terminu produkcja dla zakładu końcowego.