Podziel się wrażeniami!
Czy kochane Sony, może włączyć w następnej aktualizacji obsługę HBBTV (TV Hybrydowa)?
Wiem, że Niemcy i Francuzi mają taką opcję włączoną.
Obecnie HBBTV testuje TVNHD naziemnie cyfrowo, a na euro2012 ma włączyć ją TVP również naziemnie.
Niestety obawiam się, że lepiej zrobić to w ten sposób aby oszukać system, że jesteś w Niemczech.
... i niech tak pozostanie
Jeszcze jedno. Gdzieś (nie pamiętam gdzie) wyczytałem, że pojawienie się HBBTV jest sygnalizowane czerwoną kropką na ekranie.
Na początkach testów tak było. Obecnie jest to napis, albo jak w przypadku TVP już aktywna aplikacja.
rozumiem, dzięki za wyjaśnienia.
W telewizorze SONY KDL-46EX520 po wyszukaniu kanałów z wykorzystaniem języka Niemieckiego wsparcie HBBTV działa bez problemu - dziękuję.
ClauveR to znaczy,że menu ustawiłeś na j. niemiecki i masz teraz wszystko po niemiecku, czy przy skanowaniu częstotliwości ustawiłeś "Niemcy" a język menu wybrałeś "polski" i masz menu po polsku?
przy skanowaniu częstotliwości ustawiłem "Niemcy", a potem wybrałem język "polski" i menu jest po polskudebe napisał(a):
ClauveR to znaczy,że menu ustawiłeś na j. niemiecki i masz teraz wszystko po niemiecku, czy przy skanowaniu częstotliwości ustawiłeś "Niemcy" a język menu wybrałeś "polski" i masz menu po polsku?
Rozumiem. Pytałem, bo wciąż mam nadzieję, że na moim KDL40-EX700 uda się uruchomić hbbtv.ClauveR napisał(a):
przy skanowaniu częstotliwości ustawiłem "Niemcy", a potem wybrałem język "polski" i menu jest po polsku
Niestety odpowiedź od Sony, która się dziś pojawiła (opublikowałem na blogu) nie zapowiada już aktualizacji.
Chyba że znajdzie się jakiś krytyczny błąd.
To co napisał ten Ktoś nie zapowiada na dzień dzisiejszy aktualizacji dla wsparcia hbbtv dla starszych odbiorników TV ale nie ma też słowa zaprzeczenia, że w przyszłości takiej aktualizacji nie będzie. Mam na myśli przyszłość, w której usługa będzie oferowana przez większą liczbę nadawców i gdy stanie się powszechna w Polsce.misiekf napisał(a):
Niestety odpowiedź od Sony, która się dziś pojawiła (opublikowałem na blogu) nie zapowiada już aktualizacji.
Chyba że znajdzie się jakiś krytyczny błąd.