anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wprowadzanie tekstu pilotem w KDL-47W805A

issuedoctor
Nowicjusz

Wprowadzanie tekstu pilotem w KDL-47W805A

Witam,

Mam problem z wpisywaniem tekstu z klawiatury pilota, działa jedynie klawiatura ekranowa. Ktoś pomoże? 

Z góry dziękuję. 

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
pelsta
Poszukiwacz

Mam to samo w miom KDL-42W656A.

Coś mi się zdaje, że te telewizory tak mają :slight_frown:

szymonk1
Poszukiwacz

W moim 47W805A też tak jest.

.emes.
Poszukiwacz

Próbowaliście może podpiąć zewnętrzną klawiaturę jakąś? Pytałem o to w sklepie, to człowiek mi powiedział, że Creative i Logitech powinny działać... :?
profile.country.PL.title
grgodzi52
Poszukiwacz

witam w 55w805a to samo, tylko klawiatura ekranowa,
podłączylem klawiature i mysz z  4tech- działa tylko mysz i to w przypadku gdy nie ma ktawiatury ekranowej

profile.country.PL.title
pelsta
Poszukiwacz

Skontaktowałem się w tej sprawie z supportem Sony.

Pierwsza odpowiedź była olewająca: Proszę zainstalować najnowsze firmware a gdy to nie pomoże przywrócić ustawienia fabryczne (wraz ze szczegółowym opisem jak to wykonać).

Gdy jednak nalegałem, aby pan z Sony sprawdził ten problem, otrzymałem odpowiedź:

"Szanowny Panie,

sprawdziłem na dostępnych modelach i niestety nie ma takiej opcji. Taka opcja była w starszych modelach. Wraz z nową serią zmieniono sposób wprowadzenia liter."

profile.country.pl_PL.title
plukaszcz
Użytkownik

Niestety w tv sony niby nie było możliwości podłączenia i dzialania klawiatury zewnętrznej (jak np w samsungu lub lg). Jedynie co mozna podłączyć i będzie to działać - to tylko i wyłącznie mysz

GmeruHD
Użytkownik

A ja polecam wam aplikację TV Side View - rewelacyjnie zastępuje pilota a tym bardziej klawiaturę i myszkę. Posiadam Blu-ray'a Sony i w życiu bym już nie chciał używać pilota żeby wpisywać tekst czy poruszać się po przeglądarce. Można także używać VAIO Keyboard remote do takich celów.

https://www.youtube.com/watch?v=OARyqg1BENA&feature=youtube_gdata_player

embiele
Nowicjusz

O czym piszecie
profile.country.PL.title
Industrial-Usagi
Poszukiwacz

wszysko pięknie ale np w You tube nie działa klawiatura z tej aplikacji, to trochę porażka bo gdzie jak gdzie ale w polach "szukaj" to by sie przydało