Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam problem z wpisywaniem tekstu z klawiatury pilota, działa jedynie klawiatura ekranowa. Ktoś pomoże?
Z góry dziękuję.
Mam to samo w miom KDL-42W656A.
Coś mi się zdaje, że te telewizory tak mają
W moim 47W805A też tak jest.
witam w 55w805a to samo, tylko klawiatura ekranowa,
podłączylem klawiature i mysz z 4tech- działa tylko mysz i to w przypadku gdy nie ma ktawiatury ekranowej
Skontaktowałem się w tej sprawie z supportem Sony.
Pierwsza odpowiedź była olewająca: Proszę zainstalować najnowsze firmware a gdy to nie pomoże przywrócić ustawienia fabryczne (wraz ze szczegółowym opisem jak to wykonać).
Gdy jednak nalegałem, aby pan z Sony sprawdził ten problem, otrzymałem odpowiedź:
"Szanowny Panie,
sprawdziłem na dostępnych modelach i niestety nie ma takiej opcji. Taka opcja była w starszych modelach. Wraz z nową serią zmieniono sposób wprowadzenia liter."
Niestety w tv sony niby nie było możliwości podłączenia i dzialania klawiatury zewnętrznej (jak np w samsungu lub lg). Jedynie co mozna podłączyć i będzie to działać - to tylko i wyłącznie mysz
A ja polecam wam aplikację TV Side View - rewelacyjnie zastępuje pilota a tym bardziej klawiaturę i myszkę. Posiadam Blu-ray'a Sony i w życiu bym już nie chciał używać pilota żeby wpisywać tekst czy poruszać się po przeglądarce. Można także używać VAIO Keyboard remote do takich celów.
https://www.youtube.com/watch?v=OARyqg1BENA&feature=youtube_gdata_player
wszysko pięknie ale np w You tube nie działa klawiatura z tej aplikacji, to trochę porażka bo gdzie jak gdzie ale w polach "szukaj" to by sie przydało