anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Współpraca SONY 40W4500 z dekoderem PVR Philipsa

profile.country.pl_PL.title
magmarc
Początkujący

Współpraca SONY 40W4500 z dekoderem PVR Philipsa

Czy ktos moze udzielic mi prawdziwych informacji czy te dwa urzadzenia wspolpracuja ze soba?Przeczytalem na tym forum kilka rozbieżnych informacji dlatego ponawiam temat.

5 ODPOW. 5
scarface-----
Początkujący

Na takie pytania nie znam odpowiedzi, w każdym razie jeśli problem będzie gdzieś leżał to na pewno po stronie dekodera

http://forum.satkurier.pl/viewtopic.php ... start=1440

Polecam bardzo obszerną lekturę (97 stron)

Zimny_
Użytkownik

Z tego co się orientuje, nie powinno byc problemów z współpracą między tymi urządzeniami. Telewizory Sony, tak samo jak inne telewizory działają we wspólnych standardach i normach. Jeżeli pojawia się jakiś problem, jest to wina głównie dekoderów, ale dosyć często wystarczy uaktualnić firmware w dekoderze (chyba, że takowy jeszcze nie istnieje). Swojego czasu osobiście miałem problem z przesyłanym przez HDMI sygnałem z dekodera telewizji N do telewizora (wtedy jeszcze Philips). Problem polegał na braku dźwięku. Też początkowo spodziewałem się uszkodzonego wejścia HDMI, a okazało się, że ten problem był powszechny i leżał po stronie dekodera N. Wystarczyła aktualizacja oprogramowania i wszystko było ok.
A wracając do Twojego problemu, możesz w sklepie w którym będziesz kupował dekoder, poprosić o podłączenie do wybranego telewizora. Swoją drogą, dobry model TV wybrałeś.

dawidaaa
Początkujący

WITAM!!! POSIADAM ten sam model telewizora i cyfre z dekoderem hd z dyskiem twardym i wszystko działa idealnie....Pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

dawidaaa napisał(a):

WITAM!!! POSIADAM ten sam model telewizora i cyfre z dekoderem hd z dyskiem twardym i wszystko działa idealnie....Pozdrawiam

A jak sprawuje się sam dekoder? Zastanawiam się nad zmianą właśnie na ten z hdd, tylko ciężko znaleźć rzetelne informacje na ten temat. Sa jakieś problemy z nim?

dawidaaa
Początkujący

Witam!!!wady tunera cyfry z hdd to:dlugie zalaczanie sie tunera,zawieszanie sie tunera gdy nie mam wykupionego jakiegos pakietu (w moim przypadku kanaly francuskie) pisze ze brak uprawnien do ogladania kanalu,i zaraz tuner nie reaguje na przelaczanie kanalow za pomoca pilota,troszke glosny (słychac szum dysku),zalety to:nagrywanie programu w czasie rzeczywistym,czyli ogladamy np mecz i od razu mozna cofnac sie do tylu,jak np padnie bramka i sobie ja jeszcze raz zobaczyc,podoba mi sie to,zaprogramowane audycje nagrywa bez problemu,jakosc meczow w canal+ hd rewelacyjna,obraz bardzo wyraźny i ostry az miło dla oka sie ogląda,vod dziala bez problemu,po wyslaniu smsa,film mozna było ogladac w 5 minut,na pewno w przyszlosci sprzet bedzie udoskalany przez nowe oprogramowanie,wiec jeszcze lepiej powinien działac,ja jestem bardzo zadowolony i nie załuje jego wyboru....