anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

XE7005 - kilka pytań.

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Kurczakovsky
Poszukiwacz

XE7005 - kilka pytań.

Od kilku dni jestem posiadaczem w/w modelu TV. Szczerze żałuje bo nie doczytałem nic o tym, była promocja i poniosło mnie. Posiadam też PS4 zwykłe nie PRO. Mam do Was kilka pytań:

- czy do poprawnego wyświetlania TV mam wyłączyć jakiś funkcje tego telewizora? Tzn te motion itd

- czemu np. w Uncharted 4 jak urchomię HDR i w TV ustawie HDR Kino to wszystko jest jak za mlekiem? Jak wyłączę HDR to rozplaski wody wyglądaja jak czerwono zielone pixele

- czy potrzebny jest jakiś "lepszy" kabel HDMI a nie taki z biedronki aby obraz z PS4 był lepszy.

- czy jest szansa na pojawienie się SHOWMAX`a w aplikacjach tych z opery?

- czy opłaca się dokupić urządzenie ANDROID TV bo w tym modelu nie ma, chodzi o google play itd

- czy możena jakoś poprawnie skablibrowąć ten TV?

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Odpowiem tak na niektóre pytania:

Co do kabla HDMI to powiem tak zanim kupisz nowy pożycz od kogoś i sprawdź czy jest tak samo. Bez sensu abyś kupował nowy i stwierdzi, że to nie jest przyczyną.

Pytanie o ShowMax kieruj na adres:

http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email

Możesz spróbować wymienić za dopłata TV na taki z AndroidTV (zależy gdzie kupowałeś), choć niektórzy wolą zamontowac przystawkę.

Jeśli chodzi o kalibrację są firmy które profesjonalnie się tym zajmują. Możesz ktoś podeśle Ci swoje ustawienia ale pamiętaj, że każdy ma inaczej oświetlony pokój i ustawienia kogoś innego mogą wogóle nie przypaść Ci do gustu.

Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Odpowiem tak na niektóre pytania:

Co do kabla HDMI to powiem tak zanim kupisz nowy pożycz od kogoś i sprawdź czy jest tak samo. Bez sensu abyś kupował nowy i stwierdzi, że to nie jest przyczyną.

Pytanie o ShowMax kieruj na adres:

http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email

Możesz spróbować wymienić za dopłata TV na taki z AndroidTV (zależy gdzie kupowałeś), choć niektórzy wolą zamontowac przystawkę.

Jeśli chodzi o kalibrację są firmy które profesjonalnie się tym zajmują. Możesz ktoś podeśle Ci swoje ustawienia ale pamiętaj, że każdy ma inaczej oświetlony pokój i ustawienia kogoś innego mogą wogóle nie przypaść Ci do gustu.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Kurczakovsky
Poszukiwacz

Kupiłem na raty w MM - teraz zabawa w całą papierologię, unieważnienie kredytu, zwrot itd. Troszkę szkoda zachodu - TV głównie to konsola będzie. Netflix działa więc jest super.

W PS4 pokazuje mi tak:

Bez-nazwy-1.jpg

Widziałem na innnych screenach jeszcze taka opcję jak: HDCP no i to 1920 - nie powinno być więcej?

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Zaktualizuj przez sieć oprogramowanie konsoli PS4 do najnowszej wersji.

Następnie:

1. Naciśnij przycisk HOME na pilocie.
2. Wybierz opcję Ustawienia.
3. Wybierz opcję Ustawienia systemowe.
4. Wybierz opcję Konfiguruj.
5. Wybierz opcję Konfiguruj AV.
6. Wybierz opcję Format sygnału HDMI.
7. Wybierz opcję Ulepszony i ponownie uruchom konsolę.
W kwestii przewodu HDMI spróbuj wkorzystać który jest w zestawie z Playstation 4.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Kurczakovsky
Poszukiwacz

Dalej to samo,

sprawdzałem kabel na przewodzie widnieje napis "high speed hdmi hama" więc chyba jest ok. Jakieś inne pomysły?

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@Kurczakovsky napisz czy problem z jakością obrazu występuje podczas grania tylko w tą jedną konkretną grę, czy być może dzieje się też tak przy filmach bądź innych grach odtwarzanych przez Playstation?

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Mord3r-n-kill
Użytkownik

Mam model z zeszłego roku XD7005, i mam to samo co ty. HDR lepiej nie używac bo jakosc obrazu gorsza niz na tv Manta. Mam podpiete PS4Pro i HDR na konsoli nie zauwazalny. Dzisiaj zauwazyłem ze zniknęły mi tryby obrazu wszystkie Foto x3 i tryb gra. Nie ma amba fatima. Więcej przez ten rok zabrali niz dali. Po pół roku zaczeły sie okropne lagi podczas gry na ps4. I jeszcze ostatni zaczał sie sam restartowac. Duzo osob miało ten problem, a ja sie cieszyłem ze u mnie nie ma. No to juz mam. Bareja nie nakreciłby lepszego filmu jak to co sie dzieje z tym tv. Nigdy wiecej zdnego TV od Sony

profile.country.PL.title
ZambrzyckiZ
Poszukiwacz

Kupiłem własnie 7005.

1. Z motion flow uważaj - ustawienie czystości powoduje na poziomie 1 przyciemnienie obrazu, na poziomie drugim tragiczne migotanie

2. Android box jak najbardaziej wymagany gdy chcesz oglądać filmy z dźwiekiem HD Audio - telewizor nie robi nawet downmix do stereo - bardzo duża wada

Po prostu nie obsługuje tych formatów dźwięku

Mając dobre kino domowe przez hdmi arc też nie prześle żadnego z lepszych formatów

Szkoda - 2018 rok - sądziłem że to rozwiązali - ten sam problem tyczy się wszelkich tv z androidem (dlatego w sumie nie chciało mi sie dopłaac do tv z andkiem - nie rozwiązuje to tego własnie problemu)

profile.country.PL.title
mamynar86
Poszukiwacz

Mam ten sam model i na początku byłem zadowolony, po 2 -3 miesiącach Sony pokazało na co ich stać. 

Tak jak napisałeś nigdy więcej tv od Sony!