anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

YouTube ma umożliwić tworzenie własnych filmów w 3D

katarzynka-----
Początkujący

YouTube ma umożliwić tworzenie własnych filmów w 3D

Jeśli faktycznie doniesienia o tym, że YouTube ma umożliwić tworzenie własnych filmów w 3D (to znaczy konwersję plików filmowych z trybu 2D do 3D) okażą się prawdą to będzie to genialna wiadomość dla wszystkich którzy czekają na nowinki w tej dziedzinie. Oznaczać to będzie, że jednym kliknięciem nasz film zmieni swój format na 3D. Mi się pomysł bardzo podoba, a Wam? Póki co trzymam kciuki za cały plan :thumbsup:

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
OneGabrys
Początkujący

Ja też bardzo trzymam kciuki za rozwój 3D; już wprowadzenie możliwości odtwarzania 3D na YouTube było ważnym wydarzeniem, zatem plany umożliwienia konwersji filmów do 3D są naprawdę interesujące.
Ale, jest jedno "ale" - jakość i wrażenie głębi w tak powstałych filmach będą na pewno gorsze niż w przypadku filmów nagranych natywnie w 3D. Rewolucję widziałbym tutaj bardziej wśród samych użytkowników kupujących kamery i telewizory 3D - to oni będą twórcami i odbiorcami treści.
A w nagrywaniu 3D może nam pomóc np. kamera HDR-TD10E albo lornetka DEV-5 :)
Pozdrawiam.

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Urządzenia są i rozwijają się bardzo szybko. Usługodawcy, w tym przypadku youtube, też nie próżnują. Wydaje mi się,że gorzej sprawa się ma z dostępnością szerokopasmowego internetu. A to niestety ogranicza możliwość korzystania z lepszej jakości materiałów. Wiele osób godzi się z gorszą jakością bo czekanie na zbuforowanie pliku w dobrej jakości możesz potrwać dłuższą chwilę.

Pozdrawiam
cogito

katarzynka-----
Początkujący

Jeśli wszystko wypali to ogromnym plusem będzie to, że w prosty sposób i przede wszystkim szybko zwykły użytkownik będzie mógł stworzyć film w wersji 3D. Mówcie co chcecie, ale to udogodnienie może sporo zmienić :c4