Podziel się wrażeniami!
Mam pytanie. Kliknąłem sobie w rekomendacjach na przycisk "włącz zdalne nagrywanie". A potem przeczytałem, że wiąże się to ze zwiększonym poborem mocy przez tv w czasie czuwania. Czy można tę opcję wyłączyć? Przycisk w rekomendacji zniknął. A wogóle z czym się to wiąże? Sterowanie smartfonem jako pilotem działa.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witamy
zgłoszony problem trafił już do naszego działu wsparcia Klienta. Wrócimy z informacją kiedy tylko otrzymamy odpowiedź.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Myślę że tym pytaniem dałeś częściową odpowiedź na inny temat/problem, mianowicie czemu dysk HDD pracuje ciągle. Uważam że funkcja zdalnego nagrywania to dobry pomysł jak jesteśmy poza domem. Wtedy podłączony tv do sieci na tyle czuwa że pobiera info z sieci net że chcesz nagrać program wybierając go z apk na smarcie.
Dziękuję za odpowiedź. Czekam teraz na wyjaśnienie od Sony czy można to wyłączyć. Konto na smartfonie usunąłem ale myślę, że trzeba by przywrócić ustawienia fabryczne tv. A w sumie to nie słyszę dysku aby pracował ciągle po wyłączeniu tv, dioda z dysku nie świeci się, czyli tak jakby ta opcja nie działała.
Ja mam telewizor 49x8309 u mnie jest że wchodzisz w:
HOME
USTAWIENIA
SIEĆ
KONFIGURACJA SIEĆ DOMOWEJ
ZDALNY PROGRAMATOR REC i jest włącz wyłącz