Podziel się wrażeniami!
SONY zaprezentowało nowy tablet: Xperia Tablet Z
W skrócie:
- 10,1 cała
- rozdzielczośś 1920×1200 pikseli (Mobile Bravia Engine 2)
- czterordzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 o taktowaniu 1,5 GHz
- 2 GB pamięci RAM
- 32 GB przamięci wbudowanej
- slot kart microSD
- aparat Exmor R o rozdzielczości 8,1 Mpx
- NFC
- LTE
- głośniki ze wsparciem dźwięku przestrzennego S-Force
- obudowa grubości 6,9 mm
- 495 gramów
- Android 4.1 JellyBean
- bateria 6000 mAh pojemności
- wodo- i pyłoszczelny
Message was edited by: Lajam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Tak Flash.. Hm.. Dziwne że na s amsungu działa bez problemu. Na stronie adobe są wtyczki do sciagniecia. nie działają one jednak na żadnym z moich sony xperia z telefon i tablet. Natomiast działają na Samsung sg2 sg3 Galaxy note 8.0 i tak samo dzialają na Samsung Galaxy tab.
Pech albo szczęście spowodował, że użytkuję kilka sprzętów SONY (niebędąc w żaden sposób związany z tą firmą ). Miedzy innym jest to Tablet Xperia Z.
Zdecydowanie stwierdziłem, że cena w salonie sony za w/w tablet jest za wysoka.
Jako alternatywę wybrałem allegro i zakup wersji LTE. Udało się to za 1800 zł (nowy, z gwarancja i nierozpakowanym pudełkiem), niestety w wersji brandowanej przez orange.
Okazało się, że oczywiście jest simlock...orange trzyma się tej głupiej polityki od dawna.
Tyle, że przedstawiciele w salonach nie mają bladego pojęcia jest czy nie ma simlocka.
Po włożeniu karty PLUS-a pojawilo się okienko z dziwnym tekstem o kod odblokowujący.
Nie należy próbować się wstrzeliwać , jest niesygnalizowany limit 5 prób.
Skąd wiem ? bo wbiłem ... jedyna szansa to serwis.
Po dokonaniu wpłaty ok 70zl w orange, oficjalnie wygenerowali wlasciwy kod, a że wbiłem 5-cio krotnie zły to tablet pojechal do serwisu gdzie simlock został zdjęty.
Kolejny problem na który narzekają własciciele brandowanych sprzętów to poźne aktualizacje.
Poradziłem sobie bez wiekszych problemów wgrywajac soft niebrandowany, oczywiscie serwis był uparty
i wgrał ponownie brandowany.
No i tu mam pytanie: internet przez 3g/lte na waszych sprzetach pracuje bez zastrzeżeń?
Bo u mnie potrafi gubić zasięg. To samo połaczenie poprzez modem 3G/LTE do komputera w tym samym miejscu działa bez zastrzezen z 3 kreskami LTE (Plus).
Witam, mam również brandowany soft od Orange i jestem zaskoczony, że masz w ustawieniach opcję 3G/LTE. U mnie jest tylko 3G. TAk przy okazji mógłbyś wysłać kilka linków lub jakiś tutorial jak wgrać czysty soft ?
LTE nie jest dostępne w rom-ie. 4.1.2, 4.2.2 orange być może w kolejnych ze względu na zapowiedzi wejścia orange w tą technologię. Ja zmieniłem rom na niebrandowany, choć nie jestem pewien czy to nie on jest problemem "pływania" zasięgu 3g/lte.
Zmiana romu nie jest skomplikowana i nie powoduje utraty gwarancji (sprawdzone) , jeśli przy okazji nie zrotujemy i nie odblokujemy bootloadera.
Jeśli moderator nie będzie miał nic przeciwko to podam wykorzystywane tutoriale.