Podziel się wrażeniami!
SONY zaprezentowało nowy tablet: Xperia Tablet Z
W skrócie:
- 10,1 cała
- rozdzielczośś 1920×1200 pikseli (Mobile Bravia Engine 2)
- czterordzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 o taktowaniu 1,5 GHz
- 2 GB pamięci RAM
- 32 GB przamięci wbudowanej
- slot kart microSD
- aparat Exmor R o rozdzielczości 8,1 Mpx
- NFC
- LTE
- głośniki ze wsparciem dźwięku przestrzennego S-Force
- obudowa grubości 6,9 mm
- 495 gramów
- Android 4.1 JellyBean
- bateria 6000 mAh pojemności
- wodo- i pyłoszczelny
Message was edited by: Lajam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj jagpol,
Chciałbym Ci wyjaśnić, że "expert" nie jest pracownikiem firmy Sony. To obdarzeni zaufaniem użytkownicy, którzy są aktywni i niosą pomoc na forum. Pracownicy Firmy Sony mają malutkie logo "SONY" przy swoim nicku.
Istotnie masz rację, że problemy powinny być rozwiązywane szybko, ale nie zawsze da się odpowiedzieć od razu. W przypadku pytania o kompatybilność Tabletu Z z modemami (USB, jak sądzę?) naprawdę trudno odpowiedzieć precyzyjnie bowiem producent w swoich materiałach nie zawarł takich informacji. Nie sądzę, aby takie testy kompatybilności były w ogóle przez firmę Sony prowadzone.
Dla osób pragnących używać modemu, przygotowana została wersja z modemem LTE.
Przez pewien czas, kiedy używałem Tabletu Experia S w wersji bez modemu, radziłem sobie z internetem włączając tethering w smartfonie. Bardzo dobrą alternatywę przedstawił mat_czok - modem MiFi, również powinien się sprawdzić, a nie obciąża nam dodatkowo akumulatora smartfonu.
Pozdrowienia
Ja to myslę tak, że jak taki sprzęt kosztuje gruby hajs to firma powinna pomysleć o serwisie I linia wsparcia skoro dodatkowo to forum powołała do życia, ale firma chyba tnie koszty i przeżuciła problemy na zwykłych uzytkowników, że to oni robotę zrobią za nią.
Wszyscy tną koszty, ciągle tylko kryzys, wzięliby chłopaka jakiegoś niech siedzi w firmie i sprawdza z czym ludzie mają problem., Jak jest problem niech gania do działu odpowiedniego i szuka rozwiązania aby coś pomóc.
Moderator to inna sprawa ja nie wymagam aby adminisrator był moderatore i dodatkowo inżynierem na tym forum.
Ja myślę, że skoro jest to forum to powinien tu ktoś dbać o udzielanie wskazówek bo inaczej to po co to forum.
Czy jest ktoś kto mi może powiedzieć jak mam zrobić soft reset w tym tablecie?
Witam, pisałem już do Pomocy Technicznej, ale pomyślałem, że tutaj uzyskam poradę szybciej. Mianowicie kupiłem Tablet Xperia Z w salonie Orange. Niestety soft jest brandowany. Zakupiłem kilka dni temu kartę sim z internetem LTE Plusa i bardzo się zdziwiłem, ponieważ w opcjach wyboru trybu sieci w moim androidzie nie ma wyboru 4G/LTE, zapewne dlatego, że Orange nie oferuje LTE. Podpowiedzcie szanowni experci, czy jest to dobry powód do oddania sprzętu do serwisu w celu przywrócenia jego pełnej funkcjonalności i czy jest szansa, że zostanie mi wgrany oryginalny soft od SONY ?
Pozdrawiam