anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

49XD8005 zawiesił się po aktualizacji.

profile.country.PL.title
bashey_pl
Poszukiwacz

49XD8005 zawiesił się po aktualizacji.

Witam.

Dziś aktualizowałem telewizor. Uruchomiłem aktualizację. Wyłączyłem TV z opcją aktualizacji. Pojawił się ekran z napisem o aktualizacji i obrazkiem aby nie odłączać zasilania. Ten proces przebiegł bez problemu. Po czym telewizor uruchomił się i ciągle wyświetla się napis SONY i tyle. Nie ma dalej ładowania androida z tymi latającymi kulkami.

Już go próbowałem wyłączyć na kilka minut i nic to nie daje. Hard reset z przyciskiem Power i VOL- też nie daje rezultatu. TV się uruchomił z napisem SONY i zieloną diodą LED i nic.

I co teraz??

Telewizor swoje lata ma, gwarancji dawno już nie ma i co mam go wyrzucić???

34 ODPOW. 34
profile.country.PL.title
yaro626
Użytkownik

Spróbuj ponownie aktualizować tak jak instrukcja mówi. Coś tam musiało się nie wgrać. Sprawdź dwa razy czy wszystko dobrze robisz.

profile.country.PL.title
bashey_pl
Poszukiwacz

Dzięki za odpowiedź.

Ale jak mam ponowni aktualizować gdy po podłączeniu TV do prądu wyświetla mi się tylko obraz z napisem SONY jak na zdjęciu.

DSC_5168.JPG

profile.country.PL.title
Frustrat
Użytkownik

Próbuj dalej z przyciskami z tyłu na obudowie tylko powyciągaj wszystko co masz wpięte w gniazda usb.

profile.country.PL.title
bashey_pl
Poszukiwacz

Wszystko powyciągane nawet z gniazd hdmi. Kilkadziesiąt razy próbowałem PWR + VOL-. Pojawia się napis Sony i zielona Dioda LED. Natomiast przy normalnym odpaleniu tylko napis a dioda na biało się nie zapala

profile.country.PL.title
yaro626
Użytkownik

Czy na pewno dobrą wersję oprogramowania wgrałeś do swojego tv? Tu masz pod twój i instrukcję jak wgrać,po kliknięciu w wersję softu.

https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-49xd8005/download...

profile.country.PL.title
bashey_pl
Poszukiwacz

Ale ja nic sam nie wgrywałem. Nic z USB. TV sam ściągnął aktualizacje przez neta. 

profile.country.PL.title
yaro626
Użytkownik

To musiał nie pobrać do końca lub coś innego, to pobierz i zaktualizuj z pendriv.

profile.country.PL.title
bashey_pl
Poszukiwacz

Tylko nie wiem jak. Telewizor po podpięciu do prądu zatrzymuje się na tym napisie Sony i na nic nie reaguje. Ani na przyciski z tyłu tv ani na pilota. Wyłączyć go można tylko przez wyciągnięcie wtyczki z gniazdka. 

Coś czuję że aktualizacja jakaś skopana była. 

profile.country.PL.title
yaro626
Użytkownik

Włóż pena z softem i podłącz do prądu tv, zobaczymy czy ruszy czy nie, jak coś to pisz do serwisu.